Odlični rezultati Judo kluba “Zenica” na međunarodnom turniru u Laktašima

Odlični rezultati Judo kluba “Zenica” na međunarodnom turniru u Laktašima

Na 16. Međunarodnom judo turniru, održanom jučer u Laktašima, svoje učešće zabilježio je i zenički Judo klub “Zenica”. Na turniru je nastupilo 700 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Za Judo klub “Zenicu” nastupilo je osam takmičara, koji su ostvarili sljedeće rezultate:

U kategoriji mlađih poletaraca Seferović Hasan do -22kg osvojio je prvo mjesto, u kategoriji starijih poletaraca do -22kg osvojio je prvo mjesto.

U kategoriji starijih pionira Seferović Haris do -50kg osvojio je treće mjesto. U kategoriji juniorki Burdalić Ermina do -78kg osvojila je treće mjesto.

U kategoriji juniora Seferović Denis do -66kg osvojio je treće mjesto. U kategoriji seniorki Burdalić Zejfa do -78kg osvojila je prvo mjesto.

U kategoriji seniora Golub Mirzet do -81kg osvojio je drugo mjesto. Također, u kategoriji -81kg Dedijer Hamza osvojio je treće mjesto.

Trener zeničkog kluba Burdalić Ramiz izuzetno je zadovoljan rezultatima svojih takmičara jer se radi o jednom podmlađenom timu, koji je u razvoju i dobro napreduje.

Naredno takmičenje, za koje se vrijedno sprema ovaj kolektiv, je Seniorsko državno prvenstvo, koje će se održati 3. marta u Bihaću.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE