(VIDEO) Humanitarnu akciju za pomoć oboljelim od Lafore podržali Pjanić, Tuka, Omić i Velkoski

(VIDEO) Humanitarnu akciju za pomoć oboljelim od Lafore podržali Pjanić, Tuka, Omić i Velkoski
Podršku oboljelim od Lafore u BiH uputili su mnogi, a među njima i mladi fudbaler Adin Omić, bh. fudbalski reprezantativac Miralem Pjanić, atletičar Amel Tuka i kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski.

Humanitarnu akciju u borbi protiv rijetke bolesti Lafora od kojeg u BiH boluju Milana Gajić iz Banje Luke i Almina Salkić iz Maglaja podržava sve više institucija i pojedinaca. Među njima je i mladi fudbaler Adin Omić koji je na račun Milane Gajić uplatio 1.000 KM.

image
/

Podršku oboljelim od Lafore uputili su mnogi, a među njima i bh. fudbalski reprezantativac Miralem Pjanić, atletičar Amel Tuka i kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski.

Atletičar Amel Tuka je rekao da humanitarnu akciju podržava od samog početka:

– Kao građanin BiH osjećam veliku odgovornost pogotovo prema ljudima kojima je potrebna pomoć i ovom prilikom želim da pošaljem poruku svima da pomažemo jedni drugima, poručio je Tuka.

Miralem Pjanić je u video poruci poručio kako zna da je Lafora vrlo rijetka bolest i da su od nje u BiH oboljele dvije djevojke.

– Kao sportista želim da pošaljem poruku da budemo humani i da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, kazao je Pjanić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE