Pandža novi igrač poljskog prvoligaša Górnik Zabrze

Pandža novi igrač poljskog prvoligaša Górnik Zabrze

968860734Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža novi je igrač poljskog prvoligaša Górnik Zabrze.

Dvadesetšestogodišnji nogometaš, kojem je ovog ljeta istekao ugovor s Mechelenom, u poljski klub je došao kao slobodan igrač i potpisao ugovor do kraja sezone, prenijeli su poljski mediji.

– Igrač je uspješno prošao ljekarski pregled. Njegov ugovor s belgijskim KV Mechelenom istekao je ljetos, on je bio slobodan igrač i mi smo potpisali ugovor s njim – izjavio je glasnogovornik kluba Jerzy Mucha.

Na internet stranici kluba potvrđeno je da je Pandža novi igrač Górnika.

– U septembru prošle godine doživio sam tešku povredu koljena zbog čega sam pauzirao do marta. Za mene je to bio težak period. Nekoliko mjeseci nisam mogao da igram, što mi se nikada ranije nije dogodilo. Trebalo mi je mnogo vremena da se vratim, a sada je sve u redu – kazao je Pandža za internet stranicu kluba.

– Gladam sam igre. Došao sam u jedan od najboljih poljskih klubova koji će se ove sezone boriti za mjesto u evropskim kupovima. Nadam se da ću ja u tome dati doprinos – dodao je.

Pandža je karijeru počeo u Mostaru odakle je otišao u Široki Brijeg s kojim je 2006. godine osvojio naslov prvaka BiH. Potom je igrao za Hajduk te Mechelen.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE