Derbi 10. kola: Čelik remizirao sa Željom (FOTO)

Derbi 10. kola: Čelik remizirao sa Željom (FOTO)

IMG_4727

U okviru 10. kola Bh telecom premier lige sastali su se prvi i posljednji osvajač Premier lige, Čelik i Željezničar. Rezultat na kraju ovoga derbija glasio je 2:2.

Čelik je u ovaj meč ušao pod imperativom pobjede i to se moglo primijetiti na početku utakmice. Međutim, gosti su imali više sreće pa je u 15. minuti pao i prvi gol, a strijelac je bio mladi Hodžić, igrač koji je iz Liverpool-a na posudbi u Željezničaru. Čeliku nije bilo potrebno mnogo vremena da stane ma svoje “noge”. Dobra igra je krunisana pogotkom u 25. minuti. Kajkut je odlično prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni, a Dedić pogađa za poravnanje rezultata. Do kraja poluvremena i jedni i drugi su imali veliki broj prilika, a pred sami kraj prvog poluvremena strijelac prvog pogotka za Želju, Hodžić, dobio je crveni karton pa je Željezničar morao nastaviti sa igračem manje.

Na početku drugog poluvremena Vlado je odmah izvršio izmjenu. Igru je napustio Bajraktarević, a u igru je ušao Barač. Čelik je opet započeo ofanzivnije. U 48. minuti Mešanović nakon jednog centaršuta pogađa za vodstvo Čelika i u tom je trenutku cijeli stadion poludio od sreće. Nakon toga se desio jedan pad u igri Čelika i igrači su se povukli na svoju polovicu. Ta defanzivnija igra je kažnjena u 62. minuti kada je Kerla pogodio za izjednačenje i postavio konačan rezultat ove utakmice.

Ova utakmica, iako je završila sa neriješenim ishodom, pokazatelj je da Čelik napokon mijenja svoju dosadašnju igru i svoje loše rezultate. Danas se osjetila ona stara borbenost ovih igrača, ali nažalost nisu imale sreće za pobjedu. Navijači su također to primijetili i navijali su svih 90 minuta bez prestanka. Također su i izazvali par puta incidente sa ubacivanjem pirotehničkih sredstava u teren, ali su opomenuti što je spriječilo daljnje incidente. Svi polažemo nadu u bolji Čelik, jer su i igrači sami danas vidjeli da se sa borbenošću može svaki protivnik zaustaviti pa makar on bio i jači.

[flagallery gid=16]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE