Svi putevi 15. novembra vode u Beč: Zmajevi će protiv Austrije imati ogromnu podršku

Svi putevi 15. novembra vode u Beč: Zmajevi će protiv Austrije imati ogromnu podršku
Geografska blizina Austrije, ali i veliki broj ljudi iz bh. dijaspore koji žive u ovoj državi, već u startu nagovještavaju veliku podršku Zmajevima, a posljednji dobri rezultati izabranika Roberta Prosinečkog samo su motiv više za odlazak na stadion Ernst-Happel.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je na raspolaganje dobio 2.702 ulaznice, odnosno pet posto kapaciteta stadiona, koje će se moći kupiti po cijeni od 32 eura.

Rok za apliciranje istekao je u ponedjeljak, a kako su rekli iz NS BiH za portal Klix.ba, interesovanje je veliko i rezervisane su sve raspoložive ulaznice.

Dodatni kontingent

Savez će, kako je ranije i najavio, vjerovatno naručiti dodatni kontingent od 400 ulaznica za gostujući sektor po istoj cijeni, o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost.

Međutim, Nogometni savez Austrije je također pustio ulaznice u prodaju, što su brojni bh. navijači iskoristili i rezervisali svoje mjesto na stadionu.

Među njima su, kako saznajemo, i najvatreniji bh. navijači BH Fanaticosi koji su odlučili kupiti ulaznice mimo ponude Nogometnog saveza BiH.

Rezultatske kalkulacije

BiH će očito imati domaćinsku podršku na Ernst-Happelu, neki procjenjuju i više od 10.000 navijača koji će se tokom dana zagrijavati na ulicama Beča.

Tri pobjede iz isto toliko utakmica u Ligi nacija ponovo su probudile veliku želju za domaćim reprezentativnim nogometom pa će podrška dobro doći u namjeri da Zmajevi ostanu na liderskoj poziciji.

Za to je nam potrebna pobjeda ili remi u Beču, ali nam odgovara i poraz od jednog gola razlike uz postignut pogodak, budući da se u slučaju istog broja bodova gleda međusobni duel selekcija koje su poravnate.

Spektakl u Beču je zakazan za 15. novembar, a susret između Austrije i BiH počinje u 20:45 sati na stadionu Ernst-Happel, čiji je kapacitet 50.865 gledatelja.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE