NOVA POBJEDA ,,ČELIKA” U GOSTIMA: Čelična mašina i dalje melje…

NOVA POBJEDA ,,ČELIKA” U GOSTIMA: Čelična mašina i dalje melje…

RK CELIK ZENICA

Čelična rukometna mašina je nastavila i dalje da melje i uknjižila je novu pobjedu i nova tri boda u gostima i tako ponovo rame uz rame sa RK Bosnom na čelu tabele (obje ekipe imaju pop 23 boda). Suprotno od onoga što o njima govori trenutna pozicija na tabeli Premijer lige (predzadnje mjesto na tabeli), ,,Kozara” je sinoć odlično odigrala i nije se ni jednog tenutka predavala. Mada je ,,Čelik” vodio svih 60 minuta, RK ,,Kozara” je davala snažan otpor iništa više od toga. Krajnji rezultat je 35:32 za ,,Čelik” (poluvrijeme 17:15 za Čelik), mada je ,,Čelik” u nekim trenutcima vodio i sa 6-7 golova razlike.

– Ova ekipa postaje po malo zenički i BiH fenomen. Još ujutro u 9.00 sati nije bilo prevoza i nije se znalo hoće li se u zakaznom terminu u 11 sati uopšte putovati u Kozarsku Dubicu, a onda se iste večeri odigra perfektna utakmica i ostvari nova važna pobjeda. Ova ,,klapa” zeničkih rukometaša jednostavno svojom borbenošću i požrvtvovanošću – može sve! Otputovalo se u Dubicu sa 10 igrača (članovi kluba – srednjoškolci nisu mogli putovati u Dubicu radi obaveza u školi, a nedostajao je i pouzdani prvotimac Edvin Begović, koji je imao obaveze u svojoj firmi). Ali ipak momci iz Zenice su smogli snage i po onoj: dođi, vidi i pobijedi osvojili su tri nova važna boda i ponovo se bodovno izravnali na samom vrhu tabele sa RK Bosnom! Zbog svega toga zaslužili su da u subotu 16. novembra Gradska arena u utakmici protiv ekipe RK ,,Prijedora”- bude krcata! Da dođu svi koji vole ovaj grad! U jednoj Dubici ljubitelji rukometa napune njihovu Gradsku dvoranu i tokom svih 60 minuta fenomenalno navijaju za svoj tim – koji gubi! Zeničani – probudite se, podržite ovaj Klub koji vrijedi! – kaže Pane Škrbić, koji je u znak podrške ekipi putovao s njima i u Kozarsku Dubicu.

– Još nešto – ističe Škrbić – moram naglasiti prelijepo gostoprimstvo RK Kozare i građana Dubice, koji su ,,Čelik” dočekali kao rukometnu Bih veličinu i na kraju sva publika, na nogama, nagradi ,,Čelikove” momke trominutnim glasnim aplauzom…

Mada su svi ,,Čelikovci” igrali vrlo dobro i požtvovano – junak ove utakmice je bio Milan Ivančev, sa devet golova (iako je u početnoj pozciji bio Mirza Dervenčić, a ne Ivančev), te Davor Kadić također sa 9 golova (tri izpenala). Hurem je dodao 6, a Duvnjak 4 gola. Ova pobjeda ,,Čelika” je tim značajnija kad se zna da golmanima Starčeviću (nakon serije sjajnih odbrana u prehodnim utakmicama) i Enesu Sirči u ovoj utakmici gotovo ništa nije polazilo za rukom. 

Kod domaćina su dvije ,,desetke” – po 10 golova su dali Marko i Goran Stanić. Dvorana u Kozarskoj Dubici. Gledalaca oko 500 svi plaćaju ulaznice). Sudije: Amar i Dino Konjičanin (oba Visoko). Delegat Aleksandar Miljević (Banja Luka). Sedmerci: Za ,,Kozaru” 3 (2), a za ,,Čelik” 3 (3). Isključenja: ,,Kozara” 10 minuta, ,,Čelik” 8 minuta.

RK KOZARA MT: Kondić, Stojanović, Nenadović (3), Mijatović (1), Glumčić, Stevo Burazor, Maksimović (4), Marko Stanić (10), Bižić, Miljuš, Goran Stanić (10), Nikola Radeka, Vuleta, Grahovac, Petrušić (1) i Bojan Burazor. Trener: Branislav Grahovac.

RK ČELIK: Ivančev (9), Dervenčić (1), Martić (2), Duvnjak (4), Kadić (9), Jolović (2), Sirčo, Starčević, Begagić (2), Hurem (6). Trener: Zdenko Antović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE