Roditelji se predstavljaju kao maloljetnici i hvataju pedofile!

Roditelji se predstavljaju kao maloljetnici i hvataju pedofile!

240574a_0_Yua82Grupa detektiva amatera, odnosno roditelja koji su si dali ime ‘Letzgo hunting’ (idemo u lov) posvetila se lovu na pedofile. Na internetu se predstavljaju kao maloljetne djevojke i započinju razgovore s web predatorima koji su u potrazi za djecom. Skupina je od početka rada u siječnju zaslužna za uhićenje sedam osumnjičenih zlostavljača djece, a tvrde da trenutno prate njih još 35.

Nakon što na internetu stupe u kontakt s mogućim pedofilom dogovaraju sastanak, a onda susret snimaju kao dokaz koji zatim predaju policiji. Iako ih službenici upozoravaju da bi njihove akcije mogle krenuti po krivu, osnivač grupe tvrdi da su samo predani očuvanju sigurnosti djece.

Grupa snimke svojih akcija objavljuje na Facebooku i Twitteru, a posljednja je rezultirala uhićenjem muškarca (45) iz Birminghama koji je vodio sumnjivi razgovor s jednim od članova grupe za kojeg je mislio da je 15-godišnja djevojka.

On je zahtijevao da mu djevojka pošalje i fotografije, a kada se uvjerio da je stvarno tinejdžerica pristao je na sastanak u Leicesteru. Letzgo hunting grupa na Facebooku je objavila video sučeljavanja na parkiralištu, a malo kasnije policija je muškarca uhitila.

‘Nevjerojatno je gledati njihova lica kada shvate što se događa’

– Nevjerojatno je gledati njihova lica kada shvate da se ne nalaze s maloljetnim djevojkama – rekao je čelnik skupine poznat kao ‘Scumm Buster’. Dodao je da je prva ideja bila da pedofile samo javno prozovu i posrame, ali onda su se odlučili za suradnju s policijom.

– Želimo zaštiti djecu, mi smo također roditelji, a neki od nas imaju i djecu u tinejdžerskim godinama –  rekao je vođa grupe i dodao da su dosad shvatili da ti ljudi mogu biti bilo tko, a neki od njih spremni su putovati i po 80 kilometara kako bi imali odnose s maloljetnicama, piše Daily Mail.

 

(24sata.hr)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE