Ovogodišnji iPhonei bi trebali imati znatno bolje prednje kamere

Ovogodišnji iPhonei bi trebali imati znatno bolje prednje kamere

Novi Appleovi iPhonei, koji će se pojaviti ove godine, imat će poboljšane sefie kamere. Poznati i respektabilni analitičar Ming-Chi Kuo je rekao da će novi modeli iPhonea imati znatno bolje prednje kamere koje će snimati kvalitetnije fotografije u uvjetima slabe svjetlosti. Dodao je da će kompanija iz Cupertina prednju kameru od 7 megapiksela zamijeniti kamerom od 12 megapiksela, što će biti jednako broju megapiksela stražnje kamere.

U njegovom izvještaju se navodi da će Apple poraditi na tome da se prednja kamera bolje uklopi s vanjskim dijelom uređaja, a to Samsung već radi sakrivajući kamere u ivice. To ne znači da su one potpuno nevidljive, ali su teže uočljive.

Osim prednje, očekuje se i poboljšanje stražnje kamere. Sljedeća verzija iPhonea XR će imati dvije kamere, što znači dodatak telephoto kamere. To će biti prvi put da Apple ugrađuje dvije stražnje kamere u osnovni model iPhonea. Upravo o tome piše i The Wall Street Journal. Kuo predviđa i više piksela, što bi također moglo rezultirati boljim performansama kamere u uvjetima loše svjetlosti.

Najveće promjene kamera će doživjeti nasljednici modela XS i XS Max. Ovi modeli će dobiti treću kameru super širokog ugla kako bi se istakli.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE