Sedam namirnica koje će vam spasiti ljubavni život

Sedam namirnica koje će vam spasiti ljubavni život

Dobra je vijest da, osim što možemo da izbjegavamo hranu koja bi nam ubila želju za seksom, izborom namirnica koje ćemo jesti možemo i da popravimo ljubavni život. Pogotovo ako ste ušli u menopauzu ili prešli 50. godinu pa vam hormoni, ionako sami uništavaju ljubavni život. Probajte da spas potražite u pravom izboru namirnica.

Ishrana koja uključuje pinjole, avokado i ostalu “vruću hranu” ne samo da će vas učiniti zdravijim i vitkijim, pa ćete se bolje osjećati u svom tijelu, već će i vaš organizam nahraniti sastojcima koji spašavaju utihnulu vatru strasti između vas i partnera.
 
Pšenična kaša
Pšenična kaša pravi je saveznik testosterona, a odličan je izbor za doručak i za nježniji pol. Pšenična kaša sadži L-arginin koji podstiče seksualnu želju.

Avokado
Avokado sadrži zdrave masti i vitamin B6, kao i folnu kiselinu koja hrani tijelo energijom. Vitamin B6 muškarcima pomaže u stvaranju hormona koji su ključ zdravog seksualnog života.

Kupine
Kupine su bogate fitohemikalijama koje podstiču libido i izdržljivost. Preporučuje se da prije seksa pojedete bar desetak bobica.

Lubenica
Naučnici sa Univerziteta u Teksasu u lubenici su otkirli hranljivi sastojak – citrulin, koji ima isti učinak kao i vijagra.
 
Čaj od Ženšena
Zaboravite kafu. Stavite džezvu sa vodom da prokuva i ubacite ženšen. Pomaže i ako patite od erektivne disfunkcije.

Bademi
Prema narodnom vjerovanju već i sam miris badema kod žena budi želju za seksom. Istina ili mit, ne znamo, ali sigurno je da su bademi bogati cinkom koji je nužan za produkciju testosterona i podsticanje seksualne želje i kod muškaraca i kod žena.
 
Pinjoli
Pinjoli su puni arginina koji pospješuje cirkulaciju. Uz to arginin se u tijelu razgrađuje u sastojak koji se može naći čak i u vijagri.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE