Predstavnici građana iznijeli zahtjeve predsjedavajućem Skupštine ZDK Sretku Radišiću (FOTO)

Predstavnici građana iznijeli zahtjeve predsjedavajućem Skupštine ZDK Sretku Radišiću (FOTO)

 IMG_5419

Nakon velikih protesta koji su se održali u petak u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa tako i u Zenici, danas je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, održan sastanak predstavnika građana sa predsjedavajućim Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Sretkom Radišićem.

Ono što su predstavnici građana zatražili u svojim uslovima jesu smjenu cjelokupne Vlade ZDK, ispitivanje cjelokupne privatizacije, njihovo postojanje, ispitivanje nastanka privatnih fakulteta, način dobijanja diploma pri završetku istih, kao i njihovo ukidanje, primanja boraca koja su bila dobijana i prije ovog rata, unapređenje u kulturnim i sportskim aktivnostima, isticanje mladih talenata, ali ono na šta se najviše akcenat dao jeste ukidanje kantona.

Pregovorima su prisustvovali predstavnici građana, predstavnici mladih i studenata, predstavnica nezaposlenih osoba, predstavnik boračkih organizacija, kao i predstavnik poljoprivrednih udruženja, koji su predsjedavajućem Skupštine Sretku Radišiću tačno iznijeli zahtjeve koje zahtjevaju ispred građana.

Važno je istaknuti da je i predsjednik Skupštine ZDK Sretko Radišić istakao da nije sporna ni njegova ostavka što se tiče njegove pozicije na mjestu predsjedavajućeg Skupštine.

Nakon mirnih protesta ispred Vlade Zeničko-dobojskog kantona, demonstranti su se uputili prema zgradi Općine, na pregovore sa gradonačelnikom, Husejnom Smajlovićem.

Kako je izgledalo na protestima i pregovorima sa predsjedavajućim Skupštine ZDK, možete pogledati u fotogaleriji Benjamina Hazića.

[flagallery gid=200]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE