U Zenici bi se mogao izgraditi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven u Evropi

U Zenici bi se mogao izgraditi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven u Evropi

Tri mjeseca nakon što je u Zenici potpisan Memorandum kojim sedefinišu prava i obaveze Grada Zenice i kompanije “Rasiyat” u pogledu utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni “Zenica-Jug”, direktor kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhammad A. Al-Yamani ponovo je u Gradskoj upravi i obilasku lokacije poznatije kao “Antena”.

Kompanija “Rasiyat” u Zenici želi graditi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven takve vrste u Evropi, a kako je tokom sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem istakao gospodin Al-Yamani, možda i u čitavom svijetu.

“Inicijator ovog projekta je gradonačelnik Kasumović kojem je cilj ekonomski napredak Zenice i Bosne i Hercegovine. U našoj kompaniji smo uvjerenja da je strateška lokacija i njen potencijal je ogroman. Trenutno se bavimo evaluacijom jer u ovom projektu ne vidimo samo grad, nego cijelo okruženje, region i Evropu. Radimo na planiranju i istraživanju projekta koji će stvoriti cijeli val novih radnih mjesta u Zenici i cijeloj BiH. Obzirom da je riječ o velikom projektu, potrebno ga je razvijati u fazama. Svaka faza razvoja mora pratiti stanje na tržištu, kako će tržište eagovati itd. Govorimo o hotelsko – ugostiteljskoj djelatnosti, trgovini, zabavnim sadržajima i sa optimom gledamo na dalji razvoj projekta”, kaže Muhammad A.Al-Yamani.

Tokom boravka u Zenici, gospodin Al-Yamani obišao je nekoliko lokacija koje su investitorima interesantne, u čemu je imao veliku podršku Gradske uprave Zenica.

“Investitore ne dijelimo na velike i male. Svako radno mjesto nam je dragocijeno, a gospodin Al-Yamani uvjeren je kako će realizacijom ovog projekta desiti se i masovniji povratak naših ljudi koji su za poslom otišli vani. I ja sam zaista presretan što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i što smo na tragu rješenja koje bi život u Zenici i Bosni i Hercegovini drastično poboljšalo. Pozivam sve zainteresovane investitore, posebno naše domaće, Zeničane, da ulažu u svoj grad jer smo najpovoljnija lokalna zajednica za investiranje”, zadovoljstvo nakon sastanka ne krije gradonačelnik Kasumović.

Delegacija UAE večeras će na Bilinom polju prisustvovati kvalifikacionoj utakmici za EURO 2020. godine između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Italije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE