Vijećnik Gradskog vijeća Sarajevo izvrijeđao bh. “Zmajeve“

Vijećnik Gradskog vijeća Sarajevo izvrijeđao bh. “Zmajeve“

Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva, samostalni vijećnik, bivši član SDP Hasan Hodžić  počeo je da vrijeđa reprezentaciju BiH.

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u srijedu, odlučeno je  da reprezentaciji BiH u fudbalu bude dodijeljena Šestoaprilska nagrada, koju dodjeljuje Uprava glavnog bh. grada istaknutim članovima i kolektivima, Hasan Hodžić je, bez ikakvog razloga, izvrijeđao naše bh.„Zmajeve“.

Ne misleći uopšte kakvu težinu riječi izgovora, tokom rasprave o dodjeli nagrade bivši SDP-ov član reprezentaciju BiH, koja je prvi put BiH odvela na Svjetsko prvenstvo u Brazil, nazvao je „grupom stranaca“.

– Oni ne znaju da BiH postoji. Svi igrači igraju za tuđe lige i klubove. Što nagradu nismo dali nekom našem klubu – pitao se Hodžić.

Na Hodžićev  istup burno su reagirali ostali vijećnici, koji su kazali da je nagrada otišla u prave ruke i da su to djeca iz BiH koja su našoj zemlji donijela veliku radost.

Hasan Hodžić međutim nije slusao kolege samo nastavio: „Ovdje se radi o nepotizmu. Lani smo nagradu dali reprezentativcu Edinu Džeki, sad reprezentaciji, a sljedeće godine ćemo dati selektoru Safetu Sušiću“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE