BZK “Preporod” Vitez organizirao obilježavanje Dana neovisnosti BiH

BZK “Preporod” Vitez organizirao obilježavanje Dana neovisnosti BiH

preporod_dan_neovisnosti_605_320Kao i proteklih nekoliko godina, Bošnjačjka zajednica kulture (BZK) „Preporod” Vitez organizirala je obilježavanje Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Kulturno-zabavnom manifestacijom, pod nazivom „Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina” članovi BZK “Preporod” Vitez obilježili su ovaj dan, a ovoga puta u obilježavanju su im se pridružili prijatelji iz KUD-a “Biser” Tojišići iz Kalesije, koji su se još jednom predstavili sa svojim programom viteškoj publici.

Manifestacija je održana u kino dvorani u Vitezu, uz nazočnost velikog broja posjetitelja, koji su imali priliku vidjeti bogat kulturno-umjetnički program.

„Bitno je napomenuti da je ove godine po prvi put u organizaciji BZK “Preporod” Vitez realizirano i literarno natjecanje na temu “Moja domovina” u suradnji s OŠ “Vitez” Vitez i OŠ “Preočica-Dubravica” Preočica. Najbolji radovi učenika pomenute dvije škole su i nagrađeni sa po 50,00 konvertibilnih maraka i prigodnim poklonima koji su uručeni u zvaničnom djelu programa. Samoj manifestaciji prethodila je posjeta članova oba Društva šehidskom mezarju u Starom Vitezu gdje su se prisutni uz Fatihu i minutu šutnje prisjetili svih žrtava i ljudi koji su dali svoje živote za slobodnu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu”, navode u priopćenju za javnost iz BZK “Preporod” Vitez.

Iz rukovodstva BZK”Preporod” Vitez zahvalili su se roditeljima članova koji su prihvatili goste iz Kalesije, zatim članovima i rukovodstvu KUD-a “Biser” Tojišići, kao i redovnim sponzorima i partnerima, a to su za ovu priliku bili: Općina Vitez, OO SDA Vitez, OO SDP BiH Vitez, DVD Stari Vitez te Internet portali znamo.ba i hronika.ba, Kanal 6, Radio TNT, Radio Vitez i Narodni radio.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE