Na Krim stigli i pripadnici „Četničkog pokreta“

Na Krim stigli i pripadnici „Četničkog pokreta“

krimPet dobrovoljaca iz Srbije, koji su se predstavili kao pripadnici “Četničkog pokreta”, stigli su u Sevastopolj da bi pružili podršku ruskom narodu u ime srpskog naroda, javljaju srbijanski mediji.

Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde “Vukovi”, rekao je da se srpski dobrovoljci mogu uporediti sa Kozacima u Rusiji, te da im je cilj dati podršku ruskom narodu u ime srpskog naroda, prenosi ruska agencija Itar-tas.

“Mi predstavljamo “Četnički pokret”. U ovom trenutku je ovdje sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Evropa finansiraju opoziciju i oni govore da hoće u Evropu, a sve je to laž”, rekao je Mališić, prenosi Radio-televizija Srbije.

On je rekao da je grupa srpskih dobrovoljaca na Krim došla na poziv Kozaka.

“Za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovdje”, istakao je Mališić.

Na pres konferenciji dobrovoljci su napomenuli da ne očekuju masovani dolazak iz Srbije, napominjući da je “srpski narod mali”, ali ističući kako gaje veliku ljubav prema Rusiji.

U Sevastopolj je, navodi Itar-tas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednoj od kontrolnih tačaka na ulasku u grad.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE