Ogorčena Zeničanka: Emina, jesu li tvoja djeca gladna?

Ogorčena Zeničanka: Emina, jesu li tvoja djeca gladna?

Nakon današnjeg bezuspješnog sastanka vijećnika kod Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji je, dijelom, propao i zbog činjenice da su ga demonstrativno napustili vijećnici SDA i to Emina Tufekčić, Elvir Purić i Ekrem Ćosić, javnost je ogorčena.

Svi oni smatraju da se na sastanku morao pronaći kompromis, te da se grad konačno trebao deblokirati. Posebno su ogorčeni jer je trojka iz SDA napustila sastanak, iako za to nisu imali razloga.

https://www.facebook.com/445678628842216/posts/2779585242118198/

Podsjetimo, oni su demonstrativno napustili sastanak kada je, prema tvrdnjama Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji je na sastanku ponudio dva konkretna rješenja, Purić (SDA) bio za to da se grad i dalje drži u blokadi. 

-Rekao sam mu decidno, gospodine Puriću, ti, kao i moja kćerka, dobivaš invalidninu s Federacije. Ima ljudi koji dobivaju invalidninu iz općine i lako je tebi da produžavaš agoniju. Potom su oni, pošto je SDA uvijek nervozna kada gubi, jednostavno, izašli. Međutim, ne svi članovi iz SDA, (Almir Dračo, op.a.) a ostale su, također, i ostale partije – pojasnio je Kasumović.

Međutim, trojka iz SDA, očigledno, samo je čekala priliku da produže agoniju gradu i nastave velike probleme u funkcionisanju javnih preduzeća, ustanova i drugih korisnika Budžeta kojima je neophodna finansijska pomoć. 

“Molim vas da vas troje se više nikad ne borite za nas građane, jer napuštanjem sjednice Gradskog vijeća napustite i naš grad Zenicu i idite u centralu u Sarajevo. Poslije oktobarskih, teško će nam biti bez njih… Jedva čekam da nam bude teško”, samo su neki od komentara na našem portalu.

Međutim, posebnu pažnju izazvao je komentar nezaposlene Sidike Selimović, koja je javno pitala Tufekčić da li su njena djeca gladna. 

-Emina, šćeri, ako si se došla dogovarati što onda napusti Bog ti pamet dao. Znaš li ti da moja kćerka ima djecu i da joj treba porodiljska naknada da kupi djeci hranu. Ja sam poslije 31 godine ostala bez posla, muž demobilisani borac, 18 godina na birou. Šta se ti …… (oprostite svi na izrazu, ali me baš huja hvata na ove lezihljeboviče). Jesu li tvoja djeca gladna? Kako mi se sve više povraća na vas iz SDA stranke. Imbecili ste i imate para ko pljeve pa možete raditi šta hoćete, ali vjeruj nećete i dokle hoćete – napisala je Sidika Selimović. 

Komentar Zeničanke na društvenoj mreži

Podsjeitmo, vijećnicima je na održanom sastanku Kasumović ponudio rješenje i to da se odmah deblokira grad i da odmah ujutro vijećnii dobiju prijedlog budžeta. Također, pozivao je vijećnike da kažu i koji su to njihovi amandmani, a da je organizirao sastanak s ciljem da se grad deblokira govori podatak da su službe sve vrijeme čekale ishod sastanka kako bi, u slučaju dogovora, odmah mogle postupiti po amandmanima.

Kako je ranije izjavio vijećnik Almir Babajić (SDP), ponuđena su dva rješenja. 

-Gradonačelnik je tražio od vijećnika SDA da iznesu svoje zahtjeve, međutim, nažalost, oni to nisu mogli reći u ovom trenutku i zato smo i prolongirali sastanak za sutra da pokušaju usaglasiti sa centralama stranaka ono što oni zaista traže i žele u budžetu – kazao je Babajić.

Inače, za sutra u 16.30 sati zakazan je novi sastanak vijećnika i gradonačelnika, na kojem se, svi su optimiste, očekuje konačno rješenje za deblokadu Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE