Zenički “Preporod” osigurao pakete za socijalno ugrožene, organizuju i onlajn predramazanski koncert

Zenički “Preporod” osigurao pakete za socijalno ugrožene, organizuju i onlajn predramazanski koncert

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod”, na čelu sa predsjednikom Mirzom Husetićem, ove godine po prvi put se organizira podjela higijensko-prehrambenih paketa za socijalno ugrožene građane s područja Zenice. 

Kako je kazao predsjednika Husetić, zahvaljujući sponzorima, ali i vlastitim sredstvima, obezbijedili su 15 paketa za građane u potrebi.

-Potrudili smo se da u paketu budu domaći proizvodi, koje ćemo podijeliti do petka, odnosno početka ramazana, socijalno ugroženim porodicama – kaže Husetić.

Budući da su ranije, tradicionalno, organizirali predramazansko sijelo za članove i sve sekcije “Preporoda”, a da to sada, zbog pandemije koronavirusa, nije moguće, ove godine odlučili su to realizirati na drugačiji način. 

-Ove godine smo napravili skromne hedije za članove, koje ćemo im podijeliti na kućne adrese i poslati poruku da nisu zaboravljeni i da mislimo na njih – kaže Husetić.

Ističe da pažljivo iščekuju kraj pandemije, kako bi nastavili s brojnim aktivnostima i radom koji su planirani u ovoj godini.

Kako se bliži ramazan, a da je “Preporod” oduvijek obilježavao dolazak ovog najodabranijeg mjeseca kod muslimana, zahvaljujući modernim tehnologijama nastaviti će s ovom tradicijom na nešto drugačiji način.

-U četvrtak, sa početkom u 20 sati, organiziramo i jednosatni onlajn predramazanski koncert koji će se emitirati uživo na društvenim mrežama, kako bismo očuvali ovu tradiciju koja datira od osnivanja “Preporoda” – najavljuje Husetić. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE