Gradonačelnik Fuad Kasumović započeo obilazak mjesnih zajednica Nemilskog sliva

Gradonačelnik Fuad Kasumović započeo obilazak mjesnih zajednica Nemilskog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer (20.05.2020. godine), započeo je obilazak mjesnih zajednica smještenih u Nemilskom slivu.

Svojom posjetom gradonačelnik Kasumović prvo je obradovao mještane Šerića, Vukotića, Jastrebca i Smajića.

Cilj je obilaska da se utvrde prioriteti u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i drugi problemi koji otežavaju život stanovnika ovog kraja.

Gradonačelnik Kasumović je podsjetio da se radi o višednevnoj posjeti mjesnim zajednicama Grada Zenica.

Trenutno smo u Donjim Smajićima, Nemilski sliv. To je jedno od naselja koje je u proteklom periodu bilo jako zapostavljeno. Prošle godine smo u Gornjim Smajićima završili nekoliko projekata. Završit ćemo put i u Donjim Smajićima“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je ponovo pozvao Gradsko vijeće Zenica da nastavi s radom i održavanjem sjednica.

Mještani u našim mjesnim zajednicama čekaju da im završimo puteve, a kako se radi o investicionim ulaganjima potrebno je da se od strane Gradskog vijeća Zenica usvoje odgovarajući akti“, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Također, naveo je da se realizacijom infrastrukturnih projekata želi pomoći i lokalnim privrednicima čije firme izvode radove.

U toku današnjeg dana gradonačelnik Fuad Kasumović obići će mjesne zajednice Orahovica, Nemila, Topčić Polje, Bistrica i Starina.

Za sutra, (22.05.2020. godine), planirana je posjeta mjesnim zajednicama Gladovići, Koprivna, Vranduk te Kovanići.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE