Samo pet klubova testiralo igrače na koronavirus, a htjeli da se prvenstvo nastavi

Samo pet klubova testiralo igrače na koronavirus, a htjeli da se prvenstvo nastavi

Nogometni savez BiH objavio je danas, kako su rekli, aktivnosti Saveza i klubova poduzete u proteklom periodu u cilju osiguranja uslova za mogući nastavak takmičenja.

Pobrijane su stavke koje su dovele do otkazivanja takmičenja, a čini se da ponajviše zanimljiva on aposljednja, koja govori koliko su bh. klubovi bili spremni za nastvaka premijeligaškog i Kup takmičenja.

– Devet od 12 klubova se izjasnilo da su za nastavak takmičenja.

– Osam od 12 klubova se izjasnilo da su za nastavak takmičenja isključivo bez promjene važećih propozicija (preostalih 11 kola i četiri utakmice Kup-a) .

– Devet klubova se izjasnilo da su za nastavak najkasnije od 07.06.2020.

– Tri od četiri kluba se izjasnilo da su za odigravanje utakmica Kup-a (Široki Brijeg, Željezničar i GOŠK).

– Samo jedan klub (FK Željezničar) dostavio alternativni prijedlog, a koji su u cijelosti podržali NK Široki Brijeg i FK Tuzla City (FK Velež djelimično podržao, a svi ostali klubovi bili protiv) .

– Samo jedan klub (NK Široki Brijeg) dostavio odobrenje lokalnog kriznog štaba za plan odigravanja utakmica .

– Šest klubova dostavilo planove za organizaciju utakmica sa aspekta epidemiološko-zdravstvene zaštite učesnika .

– Svi stadioni zadovoljavaju sanitarno-epidemiološke uslove za organizaciju utakmica sa prostornog aspekta, ali nijedan stadion nije u cijelosti sadržajno osigurao uslove (sanitarna sredstva, dezinfekcioni materijal, itd)

– Samo pet klubova prije početka trenažnog procesa izvršilo testiranje igrača na COVID-19 i dostavilo nalaze testova u Savez (FK Sarajevo, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, NK Čelik, FK Sloboda).

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE