Žene sa ovim karakteristikama imaju bolji seksualni život

Žene sa ovim karakteristikama imaju bolji seksualni život

Ženske osobine i ponašanje nisu važne samo njihovim partnerima, mogu uticati i na ženino zadovoljstvo u seksu.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Sexual Medicine, 43 posto žena pati od seksualne disfunkcije (rijetki orgazmi, bolni odnosi, nizak libido). I dok zdravstveno stanje igra određenu ulogu u tome, važna je i njihova osobnost. Prijašnja istraživanja pokazala su kako zdravstveno stanje utiče na seksualnu funkciju žena, ali rijetko su se bazirala na njihovoj osobnosti, prenosi Večernji list.

Stoga su istraživači ispitali 50 žena koja su u to vrijeme bila na liječenju zbog seksualne disfunkcije. Omogućeni su im testovi osobnosti koji su promatrali s kojim osobnostima se poistovjećuju, poput susretljivosti, otvorenosti, savjesti i emocionalne stabilnosti. Zatim su od njih tražili i da ocijene svoje mehanizme suočavanja. Ovisno o našem ponašanju, možemo uticati na situaciju i nivo stresa.

Na temelju njihovih dogovora, istraživači su otkrili da su one bez ekstrovertiranih karakteristika, poput pozitive, otvorenosti i energičnosti, iskusile lošiju seksualnu funkciju. Istraživanje je također pokazalo da žene koje su ekstrovertirane te vole isprobavati nove stvari, odnosno imaju karakteristike znatiželje i inovativnosti, imaju bolju seksualnu funkciju. S druge strane, žene koje ne žele isprobavati nove stvari imaju lošu seksualnu funkciju, ali i lošiji seksualni život generalno. Drugim riječima, zadovoljstvo seksualnim životom moglo bi biti rezultat vaše ličnosti i karakteristika.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE