Jedina dva napitka koje bi djeca trebala konzumirati

Jedina dva napitka koje bi djeca trebala konzumirati

Izvješće irske Agencije za sigurnost hrane (FSAI) još je jednom podsjetilo na važnost mliječnih proizvoda u prehrani djece.

Naime, izvješće koje je javnosti predstavljeno 22. juna kaže da bi djeca u dobi od godine do pet trebala konzumirati 550 ml kravljeg mlijeka dnevno ili ekvivalentnu količinu jogurta ili sira, prenosi index.hr.

“Temeljito smo ispitali hranjivu vrijednost mlijeka za djecu i ustanovili da im je ono potrebno”, kazao je Pat McCormack iz Udruženja proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda Irske (ICMSA).

Istraživači su, dodaje McCormack, ustanovili da supstituti mlijeku, a koji se proizvode od orašastih plodova, čak i sojino mlijeko, nisu adekvatna zamjena jer im nedostaju hranjivi sastojci, posebno kalcij, te zahtijevaju aditive.

Sokovi ostaju nepoželjni u prehrani djece jer uglavnom sadrže puno šećera pa se, uz mlijeko, savjetuje djeci nuditi jedino vodu.

ICMSA daje preporuku da se djeci u ovoj dobnoj skupini crveno meso servira tri puta sedmično kako bi unijeli dovoljno željeza i ostalih nutrijenata koje meso osigurava.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE