Usmrtila dječaka pa sad traži odštetu od njegove porodice zbog smanjenog ‘uživanja u životu’

Usmrtila dječaka pa sad traži odštetu od njegove porodice zbog smanjenog ‘uživanja u životu’

biciklo

Žena koja je je svojim terencom usmrtila tinejdžera na biciklu tuži njegovu porodicu te traži odštetu u iznosu od 1,35 miliona dolara. Sharlene Simon traži naknadu zbog ‘pretrpljene boli i patnje’, ‘ozbiljnog šoka za organizam’ i smanjenog ‘uživanja u životu’, javlja Huffington Post.

Sharlene je u oktobru 2012. svojim terencem naletjela na Brandona Majewskog (17) i njegova dva prijatelja (16) koji su se biciklima vraćali kući iz kafića u subotu navečer u mjestu Innisfil, 80 kilometara od Toronta.

Usmrtila je Brandona i ozlijedila dvojicu prijatelja, no protiv nje nije podignuta optužnica jer je policija zaključila kako je do sudara došlo zbog ograničene vidljivosti, a tinejdžeri su bili ‘mininalno osvijetljeni’ te su nosili tamnu odjeću.

– Ovo je okrutno, rekao je Brandonov otac Derek Majewski nakon što je čuo za tužbu. Pogođen tugom, šest mjeseci nakon smrti Brandona, njegov je brat Devon umro nakon smrtonosnog koktela alkohola i lijekova.

Porodice ozlijeđenih dječaka tuže Sharlene i okrug Simcoe i traže 900.000 dolara. U tužbi se navodi da je u trenutku sudara prebrzo vozila i slala poruke putem mobitela te da joj njen muž policajac nije trebao dopustiti da vozi.

Vecernji.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE