Arda Turan: U Londonu nas očekuje finalna utakmica

Arda Turan: U Londonu nas očekuje finalna utakmica

53609a7f-4020-4f2a-91bb-17f257e60dd4-aapicture201404302198349web-preview”Vjerujem da ćemo proći Chelsea”, rekao je turski reprezentativac i igrač španskog Atletico Madrida Arda Turan, uoči uzvratne utakmice polufinala Liga prvaka protiv Chelsea.

Turan je u izjavi za Anadolu Agency kazao da su zaboravili na špansku ligu te da su koncentrisani na utakmicu protiv Chelseaja.

“Trenutno mislimo samo na utakmicu protiv Chelseaja. Zaboravili smo ligu. Utakmica protiv Valencije je iza nas. Kao što nam je rekao trener, od sada svaka utakmica je za nas finale. U Londonu nas očekuje finalna utakmica. Želimo se dobrom igrom plasirati u finale Lige prvaka”, rekao je Turan, dodajući kako su nakon pobjede protiv Valencije u prvestvu bili sretni, ali da im je za titulu španske lige potrebno još pobjeda.

Atletico Madridu su dovoljne dvije pobjede  u naredne tri utakmice kako bi osvojili špansku ligu. Turan kaže kako trenutno misle samo na utakmicu protiv Chelseaja, a nakon toga će se vratiti domaćem prvenstvu i utakmici s Levanteom.

”Nadam se da ćemo pobijediti Levante, a zatim i Malagu. Onda ćemo proglasiti osvajanje titule. Ako Bog da, u ovoj sezoni ćemo osvojiti dva trofeja. Veoma je lijepa stvar biti dio ovog tima, svaki dan boriti se za ovaj tim. Veoma sam sretan”, kazao je Turan.

Podsjetivši da su na domaćem terenu odigrali 0:0 protiv londonskog Chelseaja, Turan smatra da im to nije ni plus, niti minus.

”Utakmica će početi ispočetka. Mi smo ekipa koja se bori za svaku loptu i za svaku sekundu. Vjerujemo da to možemo. To je naš san. Mi se borimo kako bi ostvarali naše snove. Naši navijaći dobro znaju da mi na terenu dajemo sve od sebe”, istakao je Turan.

On je kazao kako je sretan u Atleticu s kojim ima ugovor do 2017. godine.

”Trenutno doživljavamo možda i najbolje trenutke u historiji kluba. Nemam ni priliku da pomislim na nešto osim Atletica. Trenutno ne mislim ni na porodicu, prijatelje ili nešto treće. Mislim samo na klub i veoma sam sretan”, rekao je Turan, odgovarajući na pitanje da li će na kraju ove sezone napustiti klub.

AA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE