Krivac za nesreću u kojoj su poginule majka i kćerka vozio bez dozvole

Krivac za nesreću u kojoj su poginule majka i kćerka vozio bez dozvole

Goran Bijelac (20) iz Teslića, koji je skrivio stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule Svjetlana Livnjak (37), njena kćerka Dragana (19) i teško povrijeđeni suprug Zoran Livnjak (45) i mlađa kći Sofija (4), automobilom Audi A6 upravljao je bez vozačke dozvole, saznaju Novosti.

Naime, Bijelcu je PU Doboj 26. juna oduzela vozačku dozvolu jer je “uhvaćen” u prebrzoj vožnji, čak 51 kilometar na sat preko ograničenja.

– Sredinom maja policija ga je sankcionisala jer je na mjestu na kome je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, vozio čak 101 kilometara na sat. Nakon toga vozačka dozvola mu je oduzeta na dva mjeseca i imao je zabranu upravljanja vozilom do 26. avgusta ove godine – tvrdi dobro upućeni izvor.

On pojašnjava da to Bijelca nije sprečavalo da vozi, jer je i pre desetak dana kažnjen jer je vozio bez vozačke dozvole, koja je deponovana u PU Doboj.

Podsjetimo, uviđajem je utvrđeno da je Bijelac skrivio stravičnu nesreću tako što je Audijem A6 prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno udario u Fiat Mareu u kojoj se vozila porodica Livnjak.

Bijelac nakon nesreće nije uhapšen, ali će tokom dana biti ispitan na okolnosti nesreće. Na teret mu se stavlja da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE