SREMSKA MITROVICA: „Komšija nam juri djecu s testerom“

SREMSKA MITROVICA: „Komšija nam juri djecu s testerom“

Svakodnevno organizujemo straže da čuvamo djecu od pijanog komšije koji nam prijeti, viče, psuje.

Ovo je ispovijest roditelja desetoro mališana iz Laćarka nadomak Sremske Mitrovice. Sedam porodica živi u strahu od komšije nasilnika koji djecu juri ulicama sa uključenom motornom testerom. I pored krivičnih i prekršajnih prijava i stalnih intervencija policije, nasilnik je uvijek na slobodi.

„Djeca ne mogu mirno u školu i vrtić da idu. Uvijek je neko od nas obavezan da ih vodi i sačeka poslije nastave“, uznemireno priča Svetlana Bojić iz Karađorđeve ulice u Laćarku, majka devetogodišnje djevojčice koju zbog pretrpljenog stresa vodi na psihoterapiju.

Svetlana posjeduje ljekarsku dokumentaciju o ujedima psa vučjaka kojeg je na nju prije dvije nedjelje nahuškao nasilni komšija M. K. (54).

„Prolazila sam ulicom i vodila djecu, kad nas je spazio komšija, počeo da viče i psuje, a potom pustio psa na nas. Djeca su vrištala, branila sam se koliko sam mogla. Ovo više nije život, jer živimo ovdje kao u getu“, jada se Svetlana.

Njen komšija Anđelko Pavlović, koji sa suprugom i troje djece od 12, 10 i osam godina živi na samo dvije kuće od nasilnika, kaže da su svi roditelji u stalnom strahu za svoju djecu. Da bi imali gdje da se igraju sklonili su ih na prazne placeve kod njiva.

„Posmatra nas dvogledom i prati svaki naš korak. Moju djecu vijao je traktorom, a kada sam izašao na ulicu nasrnuo je na mene sa drvetom u rukama. U tom koškanju pred okupljenim komšijama oborio sam ga na zemlju, a on me tužio i sad ja za to odgovaram. Pa gdje to ima“, ogorčen je Anđelko.

Bora Pavlović dodaje da su stanovnici Karađorđeve nezadovoljni odnosom nadležnih koji kao da čekaju da se desi tragedija, pa da reaguju i nasilnika uhapse.

Kada su komšiju Milana K., koji kao socijalni slučaj živi sa porodicom u Laćarku gdje je 90-ih stigao iz Hrvatske, mještani pitali zašto im napada djecu, odgovorio je da ih „sve treba pobiti“.

Mitrovačka policija podnijela je protiv M. K. krivičnu prijavu za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i dvije prekršajne prijave. Prilikom dvije intervencije po pozivu mještana Laćarka M. K. izrečene su mjere upozorenja i sačinjene službene bilješke.

Tužilaštvo šuti

U Osnovnom javnom tužilaštvu saopćavaju da je počela istraga o napadima na mještane Karađorđeve ulice u Laćarku. Kao dokaz novode da je predmet zaveden pod brojem KT-2428/13, a „Blic“ nije mogao dobiti podatke o istrazi.

Blic.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE