U Crnoj Gori predizborne prijetnje: Postavili ultimatum komšijama da u roku od 24 sata napuste DPS

U Crnoj Gori predizborne prijetnje: Postavili ultimatum komšijama da u roku od 24 sata napuste DPS

Kako se bliži 30. avgust, dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, neki učesnici u izbornoj trci pokazuju nervozu i ne biraju sredstva da zaplaše političke protivnike i njihove simpatizere. Tako su na stepenicama kuće Rakočevića u Rakonjama, u Bijelom Polju, za sada nepoznate osobe ostavile pismo prijeteće sadržine u kojem su im dali ultimatum da u roku od 24 sata napuste DPS.

U pismu koje nije potpisano, upućene su prijetnje komšijama da će, ukoliko u roku od 24 sata ne napuste DPS, biti javno osramoćeni i oni i njihove porodice, a biće i krivično gonjeni.

Fotografiju pisma koje je ostavljeno na stepenicama kuće njegovog oca u Rakonjama, objavio je na svom Facebook profilu Bjelopoljac Vesko Rakočević. Poruka upućena Rakočevićima nije nimalo bezazlena: 

– Još uvijek poštovane komšije, vi za koje sad već svi znamo da ste za račun DPS-a uključeni u sramni proces uticaja na izbornu volju građana, pozivamo vas da u roku od 24 h javno saopštite da napuštate tu parazitsku organizaciju i ne budete više saučesnici u krivičnim djelima!

Pozivamo vas da u ime dobrosusjedskih odnosa napravite časniji izbor! Izbjegnite javno sramoćenje vas i vaših porodica i sačuvajte sebe krivične odgovornosti zbog kršenja prava na zaštitu podataka o ličnosti i prava građana da biraju svoje predstavnike! – stajalo je u pismu.

Vesko Rakočević se oglasio na Facebook profilu.

– Osvanulo prijeteće pismo na stepenicama od kuće moga oca u Rakonjama Bijelo Polje. Samo da im poručim da znam ko su i: Ko od straha mre za dušu mu prde – napisao je Rakočević

Pobjeda saznaje da je pismo slične sadržine ostavljeno i ispred kuća još nekih aktivista DPS-a u Rakonjama i Bijelom Polju. Policija je izvršila uviđaj i pokrenula istragu radi otkrivanja počinilaca.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE