ZENICA: Dvije godine od ubistva mladića Amara Dorića

ZENICA: Dvije godine od ubistva mladića Amara Dorića

Prošle su dvije godine otkako je u zeničkom naselju Jalija, u klasičnoj sačekuši, isprade zgrade u kojoj živi, ubijen Amar Dorić (26).

Kobne večeri sačekao ga je Deni Stanišić, kojeg je Dorić primijetio i pokušao pobjeći, međutim, ipak ga je uspio upucati. Koban je bio pucanj u predjelu grudnog koša, usljed kojeg je Dorić preminuo na licu mjesta.

Policijski timovi za rekordno kratko vrijeme su locirali i uhapsili Stanišića, koji se tada sumnjičio da je počinio ubistvo na način da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede Doriću koji je od posljedica povreda preminuo na licu mjesta. 

Nakon ovog ubistva, mještani naselja Jalija ostali su u šoku. Niko nije mogao vjerovati da je njihov prijatelj Amar ubijen.

Vidno shrvani bolom, ispred zgrade u kojoj je živio Dorić, gdje je i ubijen, zapalili su mu svijeće i napisali poruku “Voli te Jalija, Amare!”.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Zenici donio je prvostepenu presudu protiv Denija Stanišića (27) iz Zenice, kojom ga osuđuje na 12,5 godina robije zbog ubistva svog prijatelja Amara Dorića (26). 

Stanišića je sud za ubistvo osudio na 12 godina zatvora, dok je zbog nezakonitog nošenja oružja i municije osuđen na osam mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 12,5 godina. U izrečenu kaznu uračunava mu se i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema navodima iz optužnice, Stanišić se tereti da je 30. avgusta, pet minuta nakon ponoći, zbog ranijih nesuglasica sa Dorićem, došao pred zgradu gdje on stanuje noseći vatreno oružje ispod dukserice.

⁃ Kada je Dorić izašao, Deni je počeo razgovarati sa njim, a kada je došlo do prepirke izvadio je vatreno oružje namijenjeno za ispaljivanje lovačke municije ispunjene sačmom. Tada je Dorić iz straha potrčao prema ulazu svoje zgrade, dok je Stanišić krenuo za njim, prišao mu sa leđa i u namjeri da ga usmrti prislonio pušku u lijevu stranu leđa i ispalio jedan hitac – navodi se u optužnici.

Tom prilikom, Dorić je podlegao na licu mjesta, dok je Stanišić pobjegao sa mjesta ubistva te bacio oružje kojim je počinio ovaj stravičan zločin.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE