Pivić o navodima da je novac Vlade Švicarske pokušao trošiti na porodične izlete

Pivić o navodima da je novac Vlade Švicarske pokušao trošiti na porodične izlete

Nakon teksta portala Žurnal.info “Zenički pravni fakultet pretvorio se u bastion SDA: Novac Vlade Švicarske pokušali trošiti na porodične izlete” danas se saopćenjem za javnost oglasio i Nezir Pivić, koji je demantirao navode iz teksta koji je prenio i naš portal.

-Za novinarsku profesiju je porazno da Zurnal.info, portal koji sebe naziva objektivnim, tekst zasniva na neistinama, insinuacijama i neargumentovanim optužbama, a sva priča se svodi na “pokušaj” nečega što se uopšte nije desilo.

Prema pravilima objektivnog novinarstva koja trebaju biti osnova postupanja svakog medija, traži se stav svih strana što u ovom slučaju ni na koji način nije ispoštovano. U konkretnom slučaju nisam imao priliku da iznesem svoj stav o navodima iz teksta. Što, može se zaključiti ukazuje na pristran, neobjektivan i neprofesionalan odnos autora.

Pozivam nadležne organe da provedu istragu o navodima iz teksta, a ja i moji saradnici, koji smo inkriminisani bez ikakvih dokaza, pravdu za klevetu ćemo tražiti putem suda – kazao je Pivić o navodima iz teksta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE