SAZNAJEMO: Zeničaninu Muhammedu Agiću 2,5 godine zatvora, porodica poginule ogorčena

SAZNAJEMO: Zeničaninu Muhammedu Agiću 2,5 godine zatvora, porodica poginule ogorčena

Kantonalni sud u Zenici osudio je Muhammed Agić na dvije i po godine zatvora zbog stravične nesreće koju je skrivio na putu M-17 u Zenici, a kada je pretjecao na punoj liniji pod dejstvom alkohola i ranijom izrečenom mjerom zabrane, te skrivio stravičnu nesreću u kojoj su povrijeđene četiri, a jedna osoba je preminula.

Zlatan Smailagić, vozač Renoa u kojem je kobne večeri poginula njegova tetka Naima Šljivić, ogorčen je na presudu. 

-Sramna odluka suda… Da li bi porodici Muhammeda Agića bilo uredu da je neko njihov u pitanj,  da li bi im bilo uredu da ubica dobije 2,5 godine… Koja je logika sudstva da jedan bahati “babin sin” u pijanom stanju pod zabranom upravljanja motornim vozilom, pritom pretjecao na punoj liniji, dobije tako mizernu kaznu? Ubio jedno, povrijedio dvoje, ostavio traume na sve učesnike u saobraćajci. Moja majka je izgubila sestru doživotna trauma uz to je potencijalno mogao da ubije i mene i ženu… Na koje je grane spalo sudstvo, da li imaju imali savjesti da li mirno spavaju – pita se Smailagić.

DA1B4254 BE79 493E 9B7F 7B35746CECA0
Smrskano vozilo stradale

On smatra da je izrečena, nepravosnažna presuda, zapravo nagrada za sve bahate i nesavjesne vozače, ali i podstrek da bez problema sjedaju pijani u vozila, pretječu, divljaju za volanom.

-Potrebne su promjene u sudstvu, zakon je smiješan. Zašto niko ne reaguje u vlasti? Otimaju se za vlast pred izbore, obećavaju kule i gradove, a zakon pun rupa. Godina dana im treba da sastave vladu, a bitne stvari, kao što je rigorozniji zakon za ubice i kršitelje zakona nisu im na umu – ogorčen je Smailagić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE