Australac prekinuo karijeru zbog nemilosrdnih komentara na društvenim mrežama

Australac prekinuo karijeru zbog nemilosrdnih komentara na društvenim mrežama

Australski igrač Josh Hope objavio je kraj profesionalnialne karijere u dobi od samo 22 godine, a kako je naveo, razlog takve odluke su “nemilosrdni” koemntari na društvenim mrežama koje nije mogao podnijeti.

Talentovani 22-godišnji veznjak povukao se zbog tjeskobe koju je osjećao zbog neumoljivih i malicioznih komentara s kojima se susretao na društvenim mrežama, a s kojima je teško izlazio na kraj.

Samo 24 sata nakon što je donio najtežu odluku u svom životu pokušao je objasniti razloge.

“Osjećao sam neku ludu anksioznost. To je nešto što zapravo nikada nisam razumio, ali sam uvijek bio svjestan. Išao bih na spavanje strepeći da se probudim, a budio sam se uplašen kako ću trenirati. Nisam mogao jesti danima pred utakmicu”, rekao je Hope kojem se predviđala svjetla nogometna budućnost.

Hope je igrao za australskog prvoligaša Melbourne Victory, a seniorski debi imao je protiv Juventusa na Internacional Cupu.

Izgledalo je kao da su mu suđene velike stvari, ali prije otprilike 18 mjeseci, nakon što je promašio jedan penal, počelo je uznemiravanje na društvenim mrežma.

“Pormašio sam penal. To se događa, ali posebno nakon te utakmice imao sam stotine oznaka na društvenim mrežama i sve su bile negativne. Da ne spominjem lične poruke… čak su mi rekli će me ubiti ako promašim još jedan jedanaesterac. To je začarani krug, jer se toliko uplašiš i ne možeš biti fokusiran na igru”, kazao je Hope.

Komentari su počeli utjecati ne samo na njegove igre na terenu, već i na cjelokupno mentalno zdravlje nakon čega je odlučio prekinuti karijeru.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE