RODITELJI OGORČENI: Učenici škole u Zenici svaka tri mjeseca dobivaju novu učiteljicu, u januaru stiže jedanaesta

RODITELJI OGORČENI: Učenici škole u Zenici svaka tri mjeseca dobivaju novu učiteljicu, u januaru stiže jedanaesta

Našem portalu obratili su se roditelji jednog razreda iz Osnovne škole ,,Mak Dizdar” u Zenici.

U pismu obraćanja medijima, roditelji djece koja pohađaju 3. razred ove škole u Zenici ogorčeni su što se njihovoj djeci svaka tri mjeseca mijenja učiteljica, pa su njihovu djecu do sada vodile deset učiteljica.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se sa željom da javno objavite probleme sa kojima se susrecu roditelji ucenika III b OS “Mak Dizdar” u Zenici.


Naime, već tri godine se susrećemo sa problemom koji se tiče učestale promjene učiteljice pomenutog odjeljenja. Svaka tri mjeseca naša djeca su primorana upoznavati se i navikavati na novu učiteljicu, što je, kako za djecu, tako i za nas roditelje izuzetan stres.


Obraćali smo se i uvaženom ministru Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, gdinu Spahiji Kozliću te direktorici pomenute škole, kod koje i ne nailazimo na razumijevanje.


U konačnici, sve što želimo jeste da nova učiteljica, koja bi trebala biti primljena u radni odnos u januaru naredne godine, ostane tu duže od par mjeseci te izvede našu djecu do 5.razreda.


U suprotnim, mi roditelji bit ćemo primorani da na drugačiji način borbe za naša prava, uključujući i obustavu slanja djece na nastavu ili upisivanje djece u drugu školu.

S poštovanjem!
Roditelji učenika III b OŠ “Mak Dizdar” u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE