Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

U Sarajevu danas umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH

U Hercegovini je jutros sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme, dok u sjevernim područjima pada kiša.

Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica, Sokolac 10 stepeni, Kupres 12, Ivan -sedlo 14, Bihać, Bugojno, Drvar, Goražde i Sarajevo 15, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 16, Bijeljina, Livno i Srebrenica 17, Zenica i Zvornik 18, Trebinje 19, Mostar i Stolac 20 te Neum 21 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za osam hPa je veći od normalnog i raste.

Prolazno naoblačenje sa zapada u Bosni prijepodne će usloviti lokalne pljuskove i slabu kišu. Padavine se uglavnom očekuju u sjevernim područjima.

U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 21 i 26, na jugu Hercegovine od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, na jugu Hercegovine od 28 do 32 stepena.

U subotu sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab uglavnom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na jugu Hercegovine od 15 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 33 stepena.

U nedjelju veći dio dana će biti sunčan. Poslijepodne se u zapadnim, centralnim i istočnim područjima očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 15 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 33 stepena, saopćio je Odsjek za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE