Javne ličnosti kojima su pljačkali kuće, krali automobile, novac i nakit

Javne ličnosti kojima su pljačkali kuće, krali automobile, novac i nakit

Kako su poznate ličnosti izložene javnosti, kao i sve ono što oni posjeduju, često su baš oni na meti kriminalaca, pa se nerijetko dešava da su im opljačkane kuće, ukradeni automobili, nakit, kao i novac.

Pjevačici Viki Miljković krajem 2016. godine ukraden je skupocjeni automobil vrijedan nekoliko desetina hiljada eura. Ovaj nesrećni slučaj dogodio se prije četiri godine ispred njene kuće na Bežanijskoj kosi.

– Ja sam u šoku zbog svega ovoga. Ne želim mnogo da komentarišem, jer policija radi na slučaju. Kada sam taj dan ustala, ispred kuće mi nije bilo automobila. Nisam vjerovala kada sam vidjela, ali sam ubrzo morala da povjerujem. Sve sam prijavila policiji – rekla je tada pevačica za medije.

Pjevačica Vesna Zmijanac doživjela je neprijatnost kada su njen dom na Bukulji opljačkali radnici koji su odnijeli stvari u vrijednosti od 10.000 eura.

Nju su postepeno potkradali tadašnji zaposleni, koji su iznosili stvar po stvar, tako da ona ne primijeti. Nakon toga ugradila je kamere i vidjela o čemu se radi.

Voditeljka Lea Kiš našla se na meti provalnika kada je 2016. godine sa porodicom bila na ljetovanju. Dvojica razbojnika su tada dva sata nakon ponoći, upala u kuću na Voždovcu i odnijela veću količinu zlatnog nakita – narukvica, ogrlica, prstenja. Svega nekoliko sati nakon krađe policija je uhapsila provalnike.

Folk pjevač Radiša Trajković Ðani bio je pretučen ispred svoje kuće u Mirijevu. Pjevač je izlazio iz dvorišta da preparkira automobil kad su ga iza kapije sačekala dva nepoznata čovjeka i napala ga s leđa u namjeri da ga opljačkaju.

Prvo su mu zavrnuli ruku i oborili ga na zemlju, a onda su ga šutirali u stomak i udarali pesnicama u glavu. Ðani nije imao priliku da se brani, a lopovi su pobjegli s njegovim satom vrijednim oko 2.000 eura.

Javne ličnosti kojima su pljačkali kuće, krali automobile, novac i nakit Foto: Arhiv

Dragica Radosavljević Cakana je u životu imala nekoliko neprijatnih situacija, tako da je pored pljačke kuće, bila i žrtva lopova i u banci.

Popularni pjevač Aco Pejović opljačkan je 2014. godine u Sarajevu dok je jeo ćevape. Lopovi nisu “ojadili” samo njega već i njegove muzičare, sa kojima je sjeo u jedan restoran da predahne od napornog puta.

Oni su doživjeli veliku neprijatnost kad je opljačkan njihov kombi, a nanijeta šteta procijenjena je na oko 5.000 eura.

Naime, pjevač i njegovi saradnici vraćali su se s jednog nastupa u Bosni, a na putu za Beograd riješili su da svrate na Baščaršiju na ćevape. Parkirali su se nešto dalje od pješačke zone, a kad su se vratili, imali su šta i da vide. Za samo sat, koliko je trajala njihova pauza, vješti lopovi su odradili posao.

– Tačno je to što ste čuli, ali ne bih tome pridavao neki veliki značaj. S porodicom sam na moru u Grčkoj – poručio je tada pjevač kratko za medije.

Jedna od možda najvećih pljački dogodila se direktoru “Grand” produkcije Saši Popoviću. Iz njegove vile, u naselju Bežanijska kosa, lopovi su ukrali nakit vrijedan 100.000 eura i pištolj. Provalu u vilu primijetila je Popovićeva supruga Suzana.

– Ulazna vrata su bila otvorena, što joj je ukazalo na to da se nešto dešava u domu. Ušla je u kuću, ali u prizemlju nije uočila ispremještane i pobacane stvari, pa se popela do spavaće sobe gdje im je kućni sef. Međutim, kada je ušla u spavaću sobu, dio u kome je bio instaliran sef bio je prazan – rekao je tada sagovornik upoznat sa istragom i dodao:

– Uplašena supruga gazde “Granda” odmah je pozvala policiju, pa su operativci Odjeljenja za suzbijanje teških krađa i uviđajci odmah izašli na lice mjesta. U sefu su držali njenu i Sašinu burmu, nakit i skupocjene satove. Rekla je da je u sefu bilo pet lančića od bijelog i žutog zlata, osam ili devet dukata, također od bijelog i žutog zlata, brilijanti, privjesci, osam “roleksa”. Također je nestao i Sašin pištolj, za koji je imao urednu dozvolu i kutije metaka. Možda nešto i zaboravila, ali da je vrijednost nakita sigurno oko 100.000 eura.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE