ODLUČAN POBOLJŠATI USLOVE ŽIVOTA: Kasumović posjetio mještane Lašve, Janjića i Gorice (FOTO)

ODLUČAN POBOLJŠATI USLOVE ŽIVOTA: Kasumović posjetio mještane Lašve, Janjića i Gorice (FOTO)

U sklopu redovne komunikacije sa građanima i aktivnosti vezanih za planiranje investicionih ulaganja u 2021. godini, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa predstavnicima resornih službi, posjetit će u narednom periodu sve mjesne zajednice na području Zenice.

Osim predstavnika Savjeta mjesnih zajednica, pozivaju se da ovim sastancima prisustvuju i građani od kojih se očekuju konstruktivni prijedlozi za realizaciju investicionih ulaganja s ciljem poboljšanja uslova života u njihovim naseljima.

U okviru posjete, Kasumović je u petak boravio u Mjesnim zajednicama Drivuša, Putovići / Putovićko Polje, Perin Han i Tišina.

Sa posjetama Kasumović je, zajedno sa saradnicima, nastavio i danas, a razgovarao je sa mještanima Mjesne zajednice Lašva, Janjići i Gorica, uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

U razgovoru s mještanima Lašve ustanovljeno je da su njihovi prioriteti rasvjeta, vodovod i kanalizacije, asfalti, stavljanje u funkciju ambulante barem dva dana u sedmici.

Razgovarajući s mještanima Mjesne zajednice Janjići Kasumović je ustanovio da su prioriteti mještana kanalizacija, koju im je obećao riješiti i to pola projekta, potom kante za odvoz smeća čiji je projekt već u realizaciji, problem odlaganja otpada na Adi, završetak asfaltiranja, odvoz kabastog otpada, izgradnja dječijeg igrališta, problem vode u podvožnjaku, betoniranje oko 150 metara puta u mjestu Gornje Brce, završetak mosta u Drivuši, autobusko stajalište kod škole.

Detalj s posjete Janjićima
Detalj s posjete Janjićima

-Mještani Mjesne zajednice Gorica također su mi danas kazali svoje prioritete kako bi im osigurali bolje uslove života poput završetka rekontstrukcije društvenog doma, izgradnje sportskog igrališta, zajednički projekt sa MZ Putovići – sanacija puta Dolača – Gorica, asfaltiranje puta za zaseok Klanac u dužini oko 500 metara, uređenje fekalne kanalizacije u naselju Kovači i dovršetak kanalizacije na kraju sela, regulacija oborinskih voda koje nanose velike štete, postavljanje videonadzora na društveni dom, te izgradnja dječijeg igrališta – kazao je Kasumović nakon posjete.

5055E7A8 A4F4 4C64 BEE7 27C495767881
Detalj s posjete Gorici

U narednim danima svaka od ovih mjesnih zajednica dostavit će pet najprioritetnijh projekata, nakon čega će se krenuti u njihovu realizaciju.

-Nisam vam dolazio u kampanji i davao lažna obećanja kao neki. Iako je budžet, zbog korone, dosta manji, želim da vam uradim ono što je najprioritenije. Nažalost, niko nikada nije ulagao ništa u vaše mjesne zajednice pa je potreba mnogo. Međutim, ići ćemo redom i rješavati probleme jedan po jedan. Čim mi dostavite kojih je to pet prioriteta, odmah ćemo vam kazati kada počinje njihova realizacija – poručio je Kasumović mještanima Lašve, Janjića i Gorice.

Svi oni bili su oduševljeni njegovom posjetom, ponovo su ga prozvali “Zenički Tito”, ali i čestitali mu na historijskom izbornom rezultatu ostvarenom na Lokalnim izborima 2020. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE