Osnovana Bosanska narodna stranka ZDK, prva vjersko, nacionalno, patriotska politička organizacija na ovim prostorima

Osnovana Bosanska narodna stranka ZDK, prva vjersko, nacionalno, patriotska politička organizacija na ovim prostorima

Osnivačka skupština Bosanske narodne stranke (BNS) Zeničko-dobojskog kantona, koja temelj i moto svog djelovanja crpi iz principa VJERA.NAROD.DRŽAVA. održan je danas u Zenici.

Sastanku se odazvalo članstvo iz Zenice, Tešnja, Visokog, Breze, Maglaja, Doboj-juga, uz delegaciju Predsjedništva Stranke, na čelu sa mr.Saninom Musom.

BNS-V.N.D. prva je vjersko, nacionalno, patriotska politicka organizacija na ovim prostorima.

Boriće se protiv otrova ovog društva; korupcije, mita, nemorala, nepotizma, nepravde…ali i za vraćanje dostojanstva bošnjačkom narodu, ne ugrožavajući pri tome druge, te za opstanak i cjelovitost države nam Bosne i Hercegovine.

Vrata Stranke otvorena su svim patriotskim snagama bez obzira na vjeroispovijest koji teže ka principu VJERA.NAROD.DRŽAVA.

Za pojavom ovakvog političkog subjekta na prostorima Bosne i Hercegovine, odavno je postojala potreba, te će se pojavom Bosanske narodne stranke, mnoga srca obradovati, a mnogi koji su do sada apstinirali od svoga glasačkog prava, pod izgovorom da nemaju za koga glasati, dobijaju svoj politički subjekat koji će se boriti i zastupati njihove interese.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE