Safet Sušić otkrio istinu o Edinu Džeki…

Safet Sušić otkrio istinu o Edinu Džeki…

Edin Džeko novi je kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovu odluku, koja se, nakon oproštaja Emira Spahića, nametnula kao logična, potvrdio nam je jučer selektor Safet Sušić.

Četiri kandidata

Pape je bio u Engleskoj, gdje se preksinoć susreo sa dvojicom glavnih kandidata za kapitensku traku Džekom i Asmirom Begovićem, kojima je prenio svoju odluku. Sastanku je prisustvovao i Muhamed Bešić, novi član Evertona.

– Za mene dilema nije bilo. Davno sam odlučio da će, kada se Spahić oprosti, kapiten biti Džeko. Dugo je u ekipi, mnogo joj je dao i veoma je cijenjen među ostalim fudbalerima. Logično je da on bude kapiten – rekao nam je Sušić.

Čim je Spahić objavio oproštaj, naša javnost priklonila se ne Džeki nego Begoviću. U brojnim anketama naš golman dobio je ogroman broj glasova za novog kapitena, ali Sušić kaže da se ipak odlučio za Džeku.

– Fudbaleri koji su podlegli kriterijima za izbor novog kapitena bili su Džeko, Begović, Miralem Pjanić i Vedad Ibišević. Bez obzira na to što sam izabrao Edina, sva četvorica ovih fudbalera bit će mi kapiteni. S njima ću najviše kontaktirati i tražit ću njihovo mišljenje kada budem trebao donijeti neku odluku. Begović je sjajan momak, ali mislim da bi i on izabrao Edina. Njih su dvojica sjajni prijatelji – kazao nam je Sušić.

Bez zamjenika

– Nisam imenovao zamjenika upravo zato što ne želim izdvajati nekoga od ove trojice fudbalera. Teško je birati među njima – kaže naš selektor.

Nakon izleta u Englesku, Sušić bi za nekoliko dana trebao doći u Sarajevo, gdje će 20. avgusta objaviti spisak za prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom 4. septembra u Tuzli i za kvalifikacionu pet dana poslije protiv Kipra u Zenici.

zmajevibih7.blogspot.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE