KASUMOVIĆ OTVORENO: Podnesite ostavke, pomozite Bosancima i Hercegovcima, spasite državu

KASUMOVIĆ OTVORENO: Podnesite ostavke, pomozite Bosancima i Hercegovcima, spasite državu

Fadile Novaliću nepunih godinu dana poslije tvoje prve skandaloznije blamaže i pokušaja političke raspodjele novca iz federalnog budžeta gdje ste Grad Zenicu i moje sugrađane zakinuli za sredstva koja im pripadaju, ponovo tebe i tvoje preostale stranačke kolege i koalicione partnere koji vodite ovaj narod i državu u propast, pozivam da podnesete ostavku!

Od 4. aprila 2020. godine i moga prvog javnog obraćanja tebi da podneseš ostavku, svjesno ili ne napravili ste veliki broj nepopravljivih i zdravom razumu neprihvatljivih grešaka kojim ste ugrozili hiljade života i osramotili naš narod i državu koja mnogima od nas još uvijek mnogo znači.

Uz nezapamćene skandale, ostavili ste nas bez adekvatne zdravstene zaštite, bez testova, pa onda respiratora i na kraju vakcina protiv koronavirusa.

Nisam protiv pomoći u vakcinama, juče iz Srbije, danas iz Slovenije, sutra iz neke druge države regiona ali ponavljam, nismo mi narod za sadaku kakvim nas uporno pravite i prikazujete svijetu! Imamo ponos, znanje, resusre ali i novac, makar i MMF-ov, kojim se treba domaćinski i ispravno upravljati.

Ono što nama fali jeste odgovorno i kvalitetno vođenje države. Nemamo sistem! E, to je ono što Fadil, njegov šef i njihovi partneri iz vlasti ne znaju i ne žele napraviti. U uređenom sistemu, neće biti njih i “njihovih”.

PODNESITE OSTAVKE❗❗❗

Pomozite Bosancima i Hercegovcima, spasite državu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE