Djevojku poslali kući iz škole zbog odjevne kombinacije, otac poludio od bijesa jer smatra da je pristojno obučena

Djevojku poslali kući iz škole zbog odjevne kombinacije, otac poludio od bijesa jer smatra da je pristojno obučena

17-godišnjakinju je zamjenica direktora poslala kući s nastave jer se profesorica pobunila protiv njene odjevne kombinacije.

Naime, Karis Wilson je obukla bijelu dolčevitu i preko nje bijelu haljinu do koljena koja je profesoricu podsjetila na spavaćicu zbog čipke na porubima, a to bi, kaže profesorica, moglo biti zbunjujuće za nju, njenog asistenta i ostale učenike te škole u Kamloopsu u British Columbiji.

Školarkin otac Christopher Wilson nije se složio s postupkom profesorice i zamjenice pa je objavio video u kojem poziva ljude da osude ovakvo ponašanje školskog osoblja. “Moja je kći danas krenula u školu sretna, puna samopouzdanja i spremna za učenje, a vratila se kući u suzama. Profesorica je prozvala pred čitavim razredom i osramotila, a to se ne bi trebalo događati u 2021. godini“, rekao je. “Ako ste profesorica i ometa vam koncentraciju odjeća učenika, tada se bavite pogrešnim poslom. Možda biste trebali probati raditi nešto drugo”, dodao je Wilson.

Učenici su organizovali protest protiv postupka škole, a neke su učenice obukle slične kombinacije kao Wilsonova kći u znak podrške kolegici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE