Dva turska ljekara stigla u Sarajevo da ojačaju sistem rada sa zaraženim

Dva turska ljekara stigla u Sarajevo da ojačaju sistem rada sa zaraženim

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić potvrdio je za Klix.ba da su u Sarajevo stigla dva vrhunska turska ljekara čiji je cilj dolaska pomoć domaćim stručnjacima i ljekarima u borbi protiv korone i jačanje sistema u radu sa zaraženim pacijentima.

Riječ je o ljekarima iz Američke bolnice u Istanbulu – prof. dr. Bilgin Sait, specijalisti interne medicine i vođi Covid centra i doc. dr. Siran Keske infektologu.

Oni bi u narednih nekoliko dana trebali uposlenicima KCUS-a i Opće bolnice prenijeti svoje bogato znanje i iskustvo kako bi se medicinski radnici u Kantonu Sarajevo još bolje nosili sa velikim pritiskom i prilivom pacijenata na odjele intenzivne njege odnosno pružanja što kvalitetnije i efikasnije terapeije.

Kako saznajemo s KCUS-a još nisu odgovorili na pozive Vranića da se odazovu sastanku s gostima ljekarima iz Turske, pa nije poznato kakav će biti program narednih dana.

Medicinski radnici u Kantonu Sarajevo posljednjih sedmica su na veoma teškom zadatu s obzirom da je broj hospitaliziranih jučer bio blizu 700, a dnevni brojevi zaraženih mjere se u stotinama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE