Ko je Mustafa Alajmović protiv kojeg je Tužilaštvo formiralo predmet zbog pronevjere doniranog novca

Ko je Mustafa Alajmović protiv kojeg je Tužilaštvo formiralo predmet zbog pronevjere doniranog novca

Mustafa Alajmović, rudar iz Breze koji je u fokus javnosti dospio prikupljanjem novca za liječenje svoje supruge Zehre, ovih dana se suočava s teškim optužbama za navodnu pronevjeru 700.000 KM koje je dobio od donacija građana BiH i dijaspore, a slučaj je preuzelo Tužilaštvo ZDK koje je otvorilo istragu.

Naime, Mustafa se u medijima počeo pojavljivati nakon 2013. godine kada je njegovoj supruzi Zehri dijagnosticiran tumor na dojci. Njegova plata nije bila dovoljna da pokrije troškove liječenja, a kako je on kasnije ispričao medijima stan mu je oduzela banka jer je bio žirant osobi koja nije plaćala rate kredita.

Kako je pričao Mustafa u to doba se nažao u teškoj ekonomskoj situaciji kada su mu pomogle humanitarne organizacije.

Alajmović sa suprugom Zehrom

Alajmović sa suprugom Zehrom

Kako je kazao novinarima Mustafa je u jednom momentu razmišljao da proda bubreg kako bi pokrio troškove liječenja supruge i vratio dugove.

Došao je na ideju da pravi prirodne sokove i džem koje će prodavati pod sloganom „Ako nemate, uzmite, halal je“.

Njegove fotografije osvanule su na Facebooku i ljudi su mu se na profil javljali i krenule su prve donacije. Novac je počeo pristizati, a Mustafa se kako je pričao uključio i u druge humanitarne projekte.

Tvrdio je da ne posjeduje ništa, da stan u kojem živi nije njegov, automobil također, pa ni njegova odjeća da nije njegova.

Na istražiteljima i tužilaštvu je sada da utvrde koliko je Mustafa u svojim istupima bio iskren. Da li je pronevjerio novac i u šta ga potrošio? Poreska uprava već je utvrdila da je bilo velikih nezakonitosti u više računa koje je koristio Alajmović.

Da li će ova priča na kraju dobiti sudski epilog i hoće li se utvrditi da su građani bili nasamareni uplativši Alajmoviću stotine hiljada maraka iz sažaljenja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE