Skandalozne tvrdnje Džaferovića: BiH ne zaostaje za zemljama regiona kada se radi o vakcinaciji

Skandalozne tvrdnje Džaferovića: BiH ne zaostaje za zemljama regiona kada se radi o vakcinaciji

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, za Federalnu televiziju je rekao da bi “volio da smo kao država bolje organizovani”, ali je ustvrdio da je Bosna i Hercegovina rame uz rame sa zemljama regiona kada se radi o vakcinaciji.

– Bosna i Hercegovina ne zaostaje u procesu imunizacije stanovništva za ostalim državama Zapadnog Balkana, ako izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli s tim procesom, doduše vakcinama iz donacija iz nekoliko izvora i ja se zahvaljujem svima koji su pomogli BiH u trenutku kada ne možemo nabaviti vakcine – kazao je Džaferović.

Dodao je da se nada se da ćemo vakcine nabaviti putem Vlade FBiH, jer ugovor je praktično pred potpisivanjem.

– Obaviješteni smo i da vlada entiteta Republika Srpska također vrši nabavku vakcina i da ćemo konačno početi proces masovne vakcinacije – zaključio je Džaferović.

U najmanju ruku je skandalozno da član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pokušava da javnost u BiH treba da vjeruje njegovim izmišljenim podacima a ne svojim očima.

Kaže da BiH, naprimjer, ne zaostaje za jednom Srbijom koja je do sada vakcinisala više od 1,3 miliona ljudi, dok je revakcinisano 862.000 građana.

Džaferović želi da kaže da ne zaostajemo mnogo ni za Hrvatskom, ni Crnom Gorom, a BiH je do sada dobila sadaku Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije Boruta Pahora, predsjednika Slovenije i Ređepa Tajipa Erdoana, predsjednika Turske.

Koje podatke gleda Džaferović, nikome nije jasno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE