Djevojčicu je bolio stomak, ono što su u njemu otkrili zaprepastilo je sve

Djevojčicu je bolio stomak, ono što su u njemu otkrili zaprepastilo je sve

Roditelji djevojčice bili su ubeđeni da ona ima rak jer je prestala da jede i počela je da gubi naglo kilažu, ali nisu ni slutili šta njihova ćerka radi.

Mili Valis iz Velike Britanije, kada je imala pet godina patila je od svakodnevnih bolova u stomaku. Kada ju je majka odvela u bolnicu i kada su ljekari vidjeli njeno stanje, bili su zbunjeni. Detaljnim analizama, ispostavilo se da ona u stomaku ima ogromnu loptu sopstvene kose i tada su shvatili da djevojčica pati od Repunzelovog sindroma.

Kada Milina majka Lisa više nije mogla da gleda svoju ćerku kako trpi velike stomačne bolove, riješila je da je odvede u bolnicu Blekpul Viktorija i kada su doktori otkrili da pati od rijetkog poremećaja zbog kog osobe jedu svoju sopstvenu kosu, shvatila je da je to problem koji traje već dvije godine.

– Sve je počelo kada je imala tri godine. Primjetila sam da čupa pramenove svoje kose. Jednog dana kada sam htjela da je očešljam, primjetila sam da je proćelava na poleđini glave – rekla je Lisa koja je istakla da je pokušavala da je spreči da jede svoju kosu, ali bezuspješno i dodala da su ona i njen suprug mislili da je to samo loša navika.

S obzirom da se djevojčicino stanje pogoršavalo, Lisa je rekla da je bila prestravljena i osjećala se bespomoćno jer je gledala svoju ćerku kako ne može da jede i kako stalno gubi težinu, zbog čega su ona i njen suprug pomislili da ima rak. U trenutku kada joj je bilo najgore, u bolnici u Liverpulu je vidjela svjetlo na kraju tunela.

– Bili smo ubijeđeni da ima rak. Međutim analize su na kraju pokazale da je uzrok njenih bolova ogromna količina njene kose u stomaku. Ispostavilo se da je ova masa dotakla njen digestivni trakt i da je zbog toga imala bolove. Tada nam je laknulo – istakla je Lisa.

Srećom, hirurzi su operacijom uspjeli da izvade svu kosu iz njenog stomaka i unutrašnji organi nisu povrijeđeni, a kada su stigli kući, prva stvar koju su odradili je ta da su malenu Milu odveli kod frizera i ošišali je na modernu paž frizuru.

Ona sada ima deset godina i oporavila se od ovog retkog sindroma od kog u svijetu pati svega 27 osoba, međutim, njeni roditelji i dan danas moraju da prate njeno ponašanje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE