MVP: Određeno ko i za šta može koristiti službena specijalizirana vozila

MVP: Određeno ko i za šta može koristiti službena specijalizirana vozila

Vijeće ministara BiH donijelo je na današnjoj sjednici Pravilnik o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih specijaliziranih vozila Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) BiH.

Pravilnik je, kako kažu iz Vijeća ministara BiH, u skladu s ranije usvojenim Pravilnikom o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

“Pravilnikom su detaljno regulisani broj službenih specijaliziranih vozila Ministarstva vanjskih poslova, uslovi nabavke, način korištenja te određivanje osoba s pravom njihovog korištenja”, saopćeno je iz VM BiH.

Kako kažu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH raspolaže s osam službenih specijaliziranih vozila, od čega su dva teretna vozila više srednje klase i šest putničkih vozila više srednje klase.

“Službena specijalizirana vozila ministarstva, između ostalog, mogu se koristiti za prijevoz diplomatske pošte, arhiva DKP-a BiH te informatičke opreme i materijala. Istovremeno se specijalizirana putnička vozila koriste za prijevoz delegacija u BiH i svijetu i ispunjavanje drugih obaveza u skladu s protokolom ministarstva ili drugih nadležnih organa BiH, odnosno u slučaju iskazane potrebe institucija BiH, naročito po zahtjevu Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH”, stoji u saopćenju.

Istakli su da je u 56 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH ukupno 115 službenih specijaliziranih vozila, od čega se 56 vozila srednje klase i 55 niže srednje klase koristi za redovno obavljanje poslova DKP-a te četiri specijalizirana vozila više srednje klase za doček delegacija.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE