Šta radi Sindikat mašinovođa u FBiH: Uprava ne želi sa nama pregovarati

Šta radi Sindikat mašinovođa u FBiH: Uprava ne želi sa nama pregovarati

Mašinovođe, uposlenici Željeznica FBiH (ŽFBiH) godinama rade u izrazito lošim uslovima, a do prije dva dana morali su plaćati i zdravstvene usluge. Kako smo pisali, našoj redakciji se obratilo nekoliko njih, žaleći se na ignorisanje uprave, ali i Sindikata koji ih zastupa.

Vernes Buljugija predsjednik je Sindikata mašinovođa u FBiH od 2007. godine. On kaže kako je surova istina da su mašinovođe na margini, ali da sindikat, po pitanju toga, ne može učiniti ništa jer ”uprava ne želi sa njima pregovarati”. Ostaje nejasno: zbog čega onda postoji ovaj sindikat unutar ŽFBiH koji je, inače poznat po velikom broju sindikata koji djeluju unutar preduzeća. Čak sedam.

– U više navrata smo pokušali stupiti u kontakt sa članovima nove uprave na čijem je čelu Nijaz Puzić. Čini se da nas ignorišu baš kao što je to činila i stara uprava. Slična stvar je i sa Vladom FBiH i Enverom Bijedićem, federalnim ministrom prometa i komunikacija, koji nas je ranije primao na sastanke, a sada i on nema vremena za nas, kazao je Buljugija.

Oslobođenje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE