Šunjić za SC: Povratak Spahića je velika stvar, moramo nadoknaditi izgubljeno

Šunjić za SC: Povratak Spahića je velika stvar, moramo nadoknaditi izgubljeno

Toni Šunjić je jedan od reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji igraju u sjajnoj formi.

Štoper našeg nacionalnog tima te ruskog Kuban Krasnodara svoje sjajne partije u novoj sezoni potvrđuje iz meča u meč, a sinoć je u pobjedi svog kluba u okviru ruskog Kupa postigao i gol. Kako sam kaže sretan je zbog forme u kojoj se nalazi ali da uvijek može i mora bolje.

”Već devet utakmica u nizu smo bez poraz a sinoć sam postigao gol te sam standardan u ekipi tako da stvarno imam razloga da budem zadovoljan dosadašnjim učinkom. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama te da ćemo iz meča u meč biti sve bolji jer uvijek može i mora bolje”.prezentaciju Bosne i Hercegovine u narednom periodu očekuju dva veoma važna meča. Zmajevi prvo gostuju u Cardiffu kod Velsa a zatim će na Bilino polje stići jedna od najboljih evropskih reprezentacija, selekcija Belgije. Šunjić smatra kako u ovim mečevima naši Zmajevi moraju nadoknaditi bodove izgubljene protiv Kipra, te da ovaj nesretni poraz ne smije uticati na naše naredne mečeve.

”Dvije veoma važne utakmice su pred nama, u kojima moramo da nadoknadimo ono što smo neočekivano izgubili protiv Kipra. Mislim da ovaj poraz u Zenici ne smije ostaviti traga na nama i da svi skupa to trebamo što prije zaboraviti. Sigurno je da će to biti dvije veoma teške i zahtjevne utakmice ali ja vjerujem u ovu reprezentaciju i siguran sam da protiv Velsa i Belgije možemo izvući pozitivan rezultat”.

Pred Šunjićem ali i njegovim kolegama iz odbrane biće težak zadatak jer će morati čuvati neke od najboljih igrača današnjice kao što su Gareth Bale, Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Eden Hazard i drugi. Pitali smo Šunjića da li već razmišlja i priprema se za duele sa njima, da li će biti treme, te da li za njega čuvanje tih opasnih igrača predstavlja dodatni motiv i da li mu to više odgovara?

”Sigurno je da će to biti veliko iskušenje za sve igrače a posbeno za nas koji igramo u odbrani. Igrati protiv takvih igrača je veoma teško ali isto tako i predstavlja veliko zadovoljstvo. Trema lagana postoji prije svakog meča ali ona nestane sa pvim dodirom lopte. Iako ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih igrača vjerujem da ćemo uspjeti da ih zaustavimo i ostvarimo povoljan rezultat po nas”.

Selektor Safet Sušić je poziv za predstojeće duele uputio i Emiru Spahiću iako je popularni Spaha najavio da je završio reprezentativnu karijeru. Šunjić koji je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrao odlično upravo u tandemu sa Spahićem ističe kako je to veliki dobitak za reprezentaciju.

”Povratak Emira Spahića je sigurno veliki dobitak za našu reprezentaciju. On je pravi vođa i lider na terenu te sjajan motivator i možda nam je to baš falilo u duelu sa Kiprom’‘ izjavio je za SCsport.ba, Toni Šunjić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE