Potvrđena presuda čobanu: Urošu Šuviri 16 godina zatvora za ubistvo gazde

Potvrđena presuda čobanu: Urošu Šuviri 16 godina zatvora za ubistvo gazde

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio čobana Uroša Šuviru (39) iz Broda na 16 godina zatvora zbog ubistva Zdravka Bosančića (87) u Ribniku.

Presuda je donesena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane, te u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjoj Luci.

Pepeljarom ga udarao po glavi

Zločin se dogodio 26. januara prošle godine u Bosančićevoj kući u Gornjem Ratkovu kod Ribnika. Kritične noći Šuvira je bio pod dejstvom alkohola i nakon verbalnog sukoba nasrnuo je na starca, čija mu je porodica obezbjedila smeštaj i platu za rad u njihovom domaćinstvu.

– U namjeri da ga liši života optuženi je Bosančiću zadao više udaraca šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i tijelu. Pepeljarom ga je udario najmanje šest puta u glavu nanijevši mu višestruke povrede i prelome. Polomio mu je gornju vilicu, nos, rebra od petog do devetog, te ga je i šakama stezao oko vrata. Usljed toga došlo je do obimnog krvarenja u mozgu od čega je Zdravko preminuo – navodi se u presudi.

U obrazloženju presude sudija Branimir Jukić je rekao da je krivica potvrđena brojnim dokazima, te priznanjem optuženog koji je opisao kako se sve desilo navodeći da je glavni razlog za izvršenje krivičnog djela bilo to što je bio pijan.

Obrisao krv u kući

– Sud smatra da optuženi nije bio pod tolikim dejstvom alkohola, jer je pokušao prikriti zločin i sve prikazati kao da je žrtva umrla od srčanog udara. Obrisao je krv u kući, žrtvi presvukao košulju… Sve to ne bi mogao da uradi da je bio pod tolikim dejstvom alkohola – rekao je Jukić.

Uroš Šuvira već je odležao osam godina zatvora zbog ubistva svog komšije Muhameda Beširevića (75) u Sijekovcu kod Broda. Zločin se dogodio u julu 2007. godine, a motiv je navodno bilo to što je želio da prekine Beširevićevu vezu sa svojom majkom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE