Ćiro u svom stilu: Istjerao bih ga nakon prvog dodira

Ćiro u svom stilu: Istjerao bih ga nakon prvog dodira

Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, kako ga mnogi zovu, komentarisao je hrvatsku reprezentaciju pred nastup na Evropskom prvenstvu. Popularni Ćiro plijeni pažnju i u našoj državi, obzirom da je udario temelje selekciji koja je 2014. godine izborila prvi i zasad jedini nastup na velikom takmičenju.

– Dalić je genijalac, samozatajan čovjek. Mi krivo interpretiramo, mislimo da su stručnjaci oni koji galame i bacaju bombe. On je izuzetan trener, koji je prošao smjenu generacija bez uobičajene krize rezultata i smiješni su svi oni koji misle da nije dorastao zadatku – rekao je Blažević na pitanje o selektoru “Vatrenih” Zlatku Daliću.

Miljenik mu je napadač Milana Rebić, za kojeg je rekao da mu je neodoljiv, jer mu protivnici ne mogu ništa, dok za Petkovića ima drugačije mišljenje:

– Vidjet ćete kako se zabijaju golovi. Dinamov centarfor je izvrstan igrač kad ima svoj dan, ali nema ga uvijek. Ja ga ne bih trpio ni sekunde, jer se kod prvog dodira vidi ima li dan, pa ako ga nema, odmah napolje, pi**a ti materina. I da mu to napraviš nekoliko puta, ne bi imao takvu neregularnost učinka. Petković može egzistirati i u najvećoj konkurenciji, samo glava nije u redu. Na sreću, u fudbalu je glavu najlakše riješiti – rekao je Blažević, prenosi “Index.hr”.

Ćiro Blažević je 1998. godine bio bronzani sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a selekciju Bosne i Hercegovine vodio je od 2008. do 2009. godine. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE