Sjajni Embid vodio Filadelfiju do pobjede, Mičel junak Jute

Sjajni Embid vodio Filadelfiju do pobjede, Mičel junak Jute

Filadelfija je na krilima fantastičnog Džoela Embida (Joel Embiid) pobijedila Atlantu (118:102) i izjednačila u seriji na 1:1, dok su Juta Džezeri predvođeni Donovanom Mičelom (Mitchell) poveli u seriji protiv Klipersa (112:109). 

Embid i društvo su odigrali odličnu prvu dionicu nakon koje su 13 poena prednosti, što su Havksi istopili prije poluvremena. Međutim, u drugom poluvremenu mnogo sigurnija igra 76ersa, koje je do pobjede predvodio Embid sa 40 poena i 13 skokova. Tobijas Heris (Tobias Harris) je dodao 22 poena, Set Kari jedan manje (Seth Curry). Na drugoj strani bolji od drugih bili su Danilo Galinari i Tre Jang (Trae Young) sa po 21 poenom.

U drugoj utakmici koja se odigrala u noći između utorka i srijede, Juta Džezeri su pobijedili Los Anđeles Kliperse i tako poveli u polufinalu Zapada. Odličnu utakmicu odigrao je Donovan Mičel (Mitchell) koji je meč završio sa 45 poena, a dodao je i tri skoka i pet asistencija. Zanimljivo da je ovo Mičelu bila četvrta utakmica u plej-ofu u kojoj je postigao 40 ili više poena, čime se izjednačio sa Karlom Maloneom, s tim da što je Malone odigrao 193, a Mičel samo 27 utakmica u doigravanju.

Kod poraženih Klipersa istakli su se Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) i Pol Džordž (Paul George) sa 23, odnosno 20 poena. Kavaj je dodao još sedam skokova, Džordž tri više.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE