Posušje i Rudar dobili licence za Premijer ligu, na sutrašnjem žrijebu će biti i “klub X”

Posušje i Rudar dobili licence za Premijer ligu, na sutrašnjem žrijebu će biti i “klub X”

Prvostepena komisija za licenciranje NS BiH je Posušju i Rudaru iz Prijedora dodijelila licence, te su ti klubovi i zvanično ušli u Premijer ligu, dok još traje “status quo” 12. ekipe u elitnom rangu bh. nogometa.

Komisija je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenju u Premijer ligi BiH u sezoni 2021/2022, a Krupa nije dobila licencu zbog toga što nema stadion na kojem može igrati utakmice.

Za licencu u slučaju da Krupa i definitivno odustane od Premijer lige su aplicirali i Leotar iz Trebinja i Zvijezda 09 iz Bijeljine, no i ni su dobili odbijenicu.

Ukoliko Drugostepena komisija za licenciranje potvrdi ove odluke, Premijer liga BiH će se naći u bezizlaznoj situaciji – imat će 11 klubova i pitanje je da li će 12. mjesto biti popunjeno do početka prvenstva i da li će se savez strogo pridržavati kriterija o licenciranju.

Jedno je sigurno – na sutrašnjem žrijebu rasporeda Premijer lige koje će biti obavljeno u 12 sati će se naći 11 premijerligaša i “klub X” koji će tek naknadno biti određen.

Podsjetimo, iduće sezone u ligi će sigurno igrati Borac, Sarajevo, Zrinjski, Velež, Željezničar, Sloboda, Široki Brijeg, Rudar Prijedor, Posušje, Tuzla City i Radnik.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE