Zmajevi ogorčeni na organizatora utakmice na Bilinom Polju

Zmajevi ogorčeni na organizatora utakmice na Bilinom Polju

Lopta je po terenu skakutala kao skočica, vrhunskim defanzivnim igračima poput Vertonghena su već primljene lopte bježale u aut, Džeko, Pjanić i Bešić klizali su se i padali, a Begović je primio pacerski gol nakon što se lopta neznatno, ali dovoljno odbila od neravnu podlogu travnjaka Bilinog Polja da prevari našeg čuvara mreže.

Svi se slažu, teren Bilinog Polja bio je daleko ispod nivoa kvalitete obje ekipe, ali i same utakmice koja se u utorak navečer igrala između Bosne i Hercegovine i Belgije u Zenici.

Iako je poznato da Safet Sušić zna nekada tražiti da se prije domaćih utakmica naše reprezentacije dodatno nakvasi teren, protiv Belgije to nije bio uzrok lošeg stanja terena, koji je i prema mišljenju većine aktera same utakmice bio nezadovoljavajući.

Zašto se organizatori nisu potrudili pripremiti bolji teren za igru ostaje nepoznanica, ali onakav travnjak baca sjenu na sva ulaganja i renoviranja u posljednje dvije godine koja su izvršena na Bilinom Polju, ali i nosi i odgovornost za gol koji nam je zabila Belgija.

Reprezentacija.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE