UPOZORENJE: Obilne padavine u većem dijelu zemlje, lokalno jaki pljuskovi sa grmljavinom, nepogode i bujične poplave

UPOZORENJE: Obilne padavine u većem dijelu zemlje, lokalno jaki pljuskovi sa grmljavinom, nepogode i bujične poplave

Upozorenje / Obilne padavine u većem dijelu zemlje, lokalno jaki pljuskovi sa grmljavinom, nepogode i bujične poplave u periodu 16.-20.07.

Od sutra(16.07.) nas očekuje promjena vremena, dolazak visinske ciklone koja trenutno zahvata srednju Evropu koja će nas uvesti u period vrlo promjenjivog, pretežno oblačnog i svježijeg vremena sa padavinama.

Najviše padavina, uz najveći rizik za lokalno jaka nevremena, nepogode i bujične poplave očekuje sjeveroistok, sjever i sjeverozapad Bosne, prema trenutnim prognozama količina kiše za navedena područja kreće se od oko 60 do 120 l/m2, lokalno u planinskim krajevima i više od toga.

Manje padavina, ali takođe u obilnim količinama očekuje srednju, istočnu i jugoistočnu Bosnu gdje se prognozira od oko 30 do 60 l/m2, u planinskim dijelovima lokalno više od toga..

Najmanje padavina, gdje će uglavnom izostati obilna kiša u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.Sa padavinama stiće i osjetnije osvjezenje, pa će vrućine koje su nas pratime u dosadasnjem dijelu ovog mjeseca privremeno otići na pauzu.

Smirivanje i stabilizacija vremena uz prestanak padavina i postepen porast temperatura u periodu od 21.07.

Ko želi može da podijeli ovu objavu kako bi što veći broj ljudi bio blagovremeno obavješten o potencijalno opasnim vremenskim prilikama koje nam slijede.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE